Rukometašice Radničkog pobedile u važnoj utakmici Naisu - iKragujevac


Sport

Rukometašice Radničkog su u utakmici 4. kola plej-auta na gostovanju u Nišu savladale ekipu domaćina Naisu rezultatom 32:28 (17:14) i tako ostvarile prvi trijumf u doigravanju Super rukometne lige. Nakon nekompletnog kola, Kragujevčanke se i dalje nalaze na petom mestu na tabeli sa osvojenih 10 bodova.

Za rukometašice Radničkog izuzetno bitna i važna utakmica sa rivalom od koga su oba puta poražene u regularnom delu šampionata je započela igrom u ritmu gol za gol, sve do 10. minuta i rezultata 6:6, kada Kragujevčanke serijom 3:0 dolaze do osetnijeg vođstva (6:9, 12.min). Usledio je period u kome je Naisa malo po malo sustizala prednost gošći, tako da na isteku 20. minuta beležimo izjednačen rezultat (11:11). Nisu se dale devojke u crvenom, koje nakon 3 minuta imaju ponovo plus 3 (11:14), što održavaju do kraja prvog dela igre za krajnjih 14:17.

Gostujuće rukometašice su odlično otvorile drugo poluvreme i već nakon 3 minuta dolaze do najveće maksimalne prednosti (14:19), koju zadržavaju izvesno vreme (16:21, 40.min). Trgle su se Nišlike, smanjile na 19:21 nakon samo dva minuta igre, no ponovo je usledila dobra serija Radničkog, uzrokovana dobrom igrom u defanzivi, tako da u 48. minutu pogotkom koji postiže večeras izuzetno raspoložena Andrea Boner, koja je bukvalno radila šta je htela, koji ponovo ima plus 5 (20:25). Pokušale su i dale sve od sebe domaće igračice ne bi li došle do preokreta, no Kragujevčanke su sigurnom i staloženom igrom privele susret kraju za konačnih 28:32.

Titulu najboljih strelaca u redovima Naise su na ravne časti podelile Jelena Stojanović i Jelena Knežević sa po 6 pogodaka, dok su kod Kragujevčanki najefikasnije bile Andrea Boner sa 17 i Natalija Jonović sa 6 postignutih golova.

Naredne srede, 8. maja, Radnički će ugostiti ekipu Bekamenta BB u okviru poslednjeg, petog kola plej-auta.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu