U novoj sezoni savremeni ambijent u Hali ''Jezero'' - iKragujevac


Vesti
U prisustvu gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića i člana Gradskog veća za sport, Predraga Stevovića ugovor za zamenu kompletnog osvetljenja Hale Jezero danas su potpisali direktor SPD Radnički Stavro Rašković i direktor firme Mitel Mont doo, Nenad Mitrović. Hala Jezero jedan je od najpoznatijih sportskih objekata u Kragujevcu u kojem se, tokom više od četiri decenije, odigralo mnogo važnih i velikih sportskih susreta.

Rasveta hale Jezero odavno je daleko ispod standarda za televizijski prenos ali i za igranje utakmica. Sportisti SPD Radnički, čak i utakmice visokog ranga takmičenja, decenijama unazad igrali su u uslovima koji nisu po propisanim uslovima a to nije bilo dobro ni za igrače, ni za publiku, ni za sport uopšte, kaže gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić. Do početka sportske sezone kragujevačka kompanija Mitel Mont će dosadašnju rasvetu zameniti novom, po najvišim standardima. Sportisti i publika u Kragujevcu će konačno dobiti halu kakvu zaslužuju budući da timovi SPD Radnički beleže odlične rezultate, rekao je gradonačelnik Dašić.

Projektom je predviđeno osvetljenje hale Jezero po najnovijim standardima za televizijske prenose. Staro osvetljenje će biti zamenjeno najnovijom generacijom Philips-ovih svetiljki proizvedenih po pravilima kontrole kvaliteta i od vrhunskih sirovina, rekao je Nenad Mitrović, direktor kompanije koja u Kragujevcu posluje punih 17 godina i jedna je od vodećih u ovom delu Srbije. Novo osvetljenje će halu Jezero učiniti reprezentativnom i prvi put će biti ugrađeno na bilo kom sportskom terenu u Srbiji. U novom ambijentu će uživati i sportisti i publika i navijači, kazao je Mitrović i istakao da će radovi biti završeni do početka sportske sezone.

Mnoge utakmice koje su se ovde igrale bile su na granici regularnosti što se tiče osvetljenja i mogu reći da su nas neki savezi upravo zbog toga i zaobilazili, kazao je direktor SPD Radnički, Stavro Rašković. Postavljanjem novog osvetljenja hala Jezero će dobiti potpuno nov, vrhunski ambijent što će najviše značiti sportistima a odličan ugođaj biće i za gledaoce. Posebna iznenađenja imamo za navijače, najavio je direktor SPD Radnički. Od ove jeseni hala će biti u novom ruhu u vrhunskom ambijentu i od septembra će svaka utakmica biti spektakl, kaže direkotr SPD. On je podsetio da se u hali održavaju i drugi događaji, koncerti i slične manifestacije. Ukupna vrednost radova je 17 miliona dinara.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu