Prosečne zarade dosežu novi nivo: Kragujevac u prvom planu kada je reč o ekonomskom rastu - iKragujevac


Vesti

Prosečna plata u Srbiji dostigla je novi rekordni nivo, donoseći sa sobom optimizam u pogledu kupovne moći stanovništva. Prema najnovijim statističkim podacima za februar ove godine, prosečna zarada iznosi 94.125 dinara, što predstavlja značajan napredak u odnosu na prethodne godine.

Ovaj podatak baca svetlo na ekonomsku situaciju u zemlji, ukazujući na stabilan rast primanja radno aktivnog stanovništva. Činjenica da sedam gradova, uključujući i Kragujevac, beleži prosečne zarade veće od 90.000 dinara dodatno potvrđuje ovaj trend rasta.

Kragujevac se ističe kao jedan od gradova gde prosečna zarada premašuje 90.000 dinara, što predstavlja dodatni podsticaj za lokalnu ekonomiju i stanovništvo. Ovaj grad, poznat po svojoj industrijskoj tradiciji, nastavlja da privlači investitore i stvara nova radna mesta, doprinoseći rastu i prosperitetu regiona.

Osim toga, rezultati anketa lokalnih medija širom zemlje sugerišu da se stanovništvo sve više oslanja na sopstvene prihode kako bi zadovoljilo svoje potrebe. Pozitivan stav prema ekonomskoj situaciji odražava se u očekivanjima građana da će se trend rasta zarada nastaviti i u budućnosti.

Rast prosečnih zarada direktno utiče na poboljšanje životnog standarda građana i njihovu sposobnost da zadovolje osnovne potrebe.

Ukupno gledano, rast prosečnih zarada svedoči o ekonomskom napretku Srbije i pozitivnom momentumu koji se nastavlja. Očekuje se da će dalje jačanje ekonomske aktivnosti i kontinuirani investicioni projekti dodatno podržati ovaj trend, pružajući građanima veće mogućnosti za napredak i prosperitet.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu