Poziv na solidarnost: Kragujevac se ujedinjuje u pomoći Viktoriji Stojanović - iKragujevac


Vesti

U teškim trenucima, zajedništvo pokazuje svoju pravu snagu. Tako je i u slučaju mlade Viktorije Stojanović iz Kragujevca, koja se bori s retkom genetskom bolešću koja ugrožava njen život. Sa ciljem da se obezbedi neophodna medicinska nega i lečenje, porodica Stojanović se obraća javnosti za hitnu finansijsku podršku.

Viktorija, koja boluje od bolesti koja napada unutrašnje organe, posebno jetru, hitno je potrebna adekvatna terapija i lekovi koji nisu dostupni u Srbiji. Bolest je dijagnostikovana kada je imala samo 2 godine, nakon što su njeni roditelji prošli kroz niz ispitivanja i poseta različitim bolnicama u potrazi za odgovorima. Konačno, u Nemačkoj je postavljena dijagnoza - hepatomengalia, retka genetska bolest koja zahteva hitnu intervenciju i kontinuiranu medicinsku negu.

Njeni roditelji već tri godine pokušavaju da obezbede odgovarajuću terapiju i lekove za Viktoriju, ali bez uspeha. Sada je neophodno da je odvedu nazad u Nemačku kako bi dobila neophodne tretmane i lekove koji će joj pomoći u borbi za njen život.

Apel za pomoć je široko upućen, pozivajući ljude dobre volje da podrže Viktoriju svojim donacijama. Svi koji žele da pomognu mogu to učiniti uplatom na posebno otvorene račune ili slanjem poruke 13 na broj 3051. Detalji za uplatu su sledeći:

Dinarski račun: 160-6000001505800-36
Devizni račun: 160-6000001519802-31
IBAN: RS35160600000151980231
SWIFT/BIC: DBDBRSBG
Svrha uplate: Za Viktorijin Novi Život

Svaka donacija, bez obzira na veličinu, predstavlja korak bliže ka obezbeđivanju neophodnih sredstava za Viktorijino lečenje i nadu za bolje sutra. Više informacija o Viktorijinoj borbi i načinima pomoći možete pronaći na sledećem linku: novizivot.rs/deca/viktorija-stojanovic/.

Neka ova teška situacija postane prilika za zajednicu da se ujedini i pokaže svoju veličinu kroz solidarnost i brigu o onima kojima je to najpotrebnije.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu