Muzički spektakl obeležava Đurđevdan i Dan grada u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Muzički spektakl povodom Dana grada i Đurđevdana održaće se od 6. do 8. maja na Trgu ispred zgrade Gradske uprave u Kragujevcu. Ovaj trodnevni događaj, koji organizuje Dom omladine pod pokroviteljstvom Grada Kragujevca, privući će pažnju građana raznovrsnim programom i impresivnim izvođačima.

Prvog dana, 6. maja, nakon Svečane sednice Skupštine grada, deo programa će biti posvećen najmlađima na Trgu vojvode Radomira Putnika. Dečiji folklorni ansambl Centra za negovanje tradicionalne kulture Abrašević će nastupiti od 11 sati, nakon čega sledi Đurđevdanski maskenbal i Festival uličnih svirača. Popodnevni deo programa obuhvata manifestaciju "Đurđevdanski venac" i proglašenje pobednika konkursa "Kragujevac koji volim", a dan zatvara koncert koji će održati Neverne bebe i Bajaga i instruktori, uz tradicionalni vatromet.

Drugog dana, 7. maja, nastupiće Kragujevački simfonijski orkestar, zajedno sa Tijanom Dapčević, Ivanom Negativ, Dadom Topićem, Kikijem Lesandrićem i pilotima, a kao specijalni gost će se pojaviti Kaziah Jones.

Trećeg dana, 8. maja, očekuje se hip hop veče kao završetak ovog muzičkog spektakla.

Osim ovog događaja, u okviru majskih svečanosti, biće organizovani i drugi značajni kulturni događaji, kao što su 26. Međunarodni lutkarski festival "Zlatna iskra", Sajam knjiga i Joakimovi dani – revija pozorišnih predstava. Majske svečanosti će biti zatvorene izložbom "75 godina Narodnog muzeja Šumadije" koja će se održati 31. maja.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu