Osnovna škola Dragiša Mihailović osudila pisanje grafita: "Navijanje za klub nije pisanje po zidovima" - iKragujevac


Vesti

Osnovna škola "Dragiša Mihailović" iz Kragujevca reagovala je na nedavni incident pisanja grafita po zidovima škole putem svog zvaničnog profila na društvenoj mreži Facebook. U saopštenju koje je objavljeno na njihovoj stranici, škola je jasno osudila ovakvo ponašanje, ističući da to nije pravi način izražavanja podrške klubovima.

U saopštenju se navodi: "Navijanje za klub nije u tome da navijačke parole pišete tamo gde im nije mesto i gde umesto da šire ljubav prema klubu šire osećaj prezira, nedostojnosti i osećaja da smo društvo slabića, kukavica i prostaka. Niste vi momci navijači, vi ste ono što je tokom školovanja neizgrađeno u vaspitnom, obrazovnom i kulturološkom smislu. Zvezda, Radnički ili Partizan stide se ovakvih navijača."

Ovim rečima škola je jasno stavila do znanja da se ne toleriše vandalizam ni na koji način, te da iskazivanje podrške sportskim klubovima treba da se odvija na način koji poštuje javni prostor i vrednosti društva.

"Oštro osuđujemo ovakvo ponašanje i apelujemo na sve učenike da poštuju imovinu škole i druge javne prostore. Navijanje za omiljeni sportski klub treba da bude izraženo na sportskim terenima, kroz podršku na utakmicama, a ne kroz uništavanje imovine i javnih prostora."

Pored toga, škola je najavila da će preduzeti odgovarajuće korake kako bi se identifikovali počinioci ovog vandalizma i da će sarađivati sa nadležnim organima kako bi se sprečilo ponovno događanje ovakvih incidenata.

Ova reakcija Osnovne škole "Dragiša Mihailović" izazvala je veliku podršku zajednice na društvenim mrežama, gde su mnogi izrazili svoje odobravanje za odlučan stav škole u suočavanju sa ovakvim problemima.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu