Srpska Napredna Stranka čestita 8. mart [Video]
27
Ned, Okt

Politika

Povodom praznika Dan žena, Srpska napredna stranka svim sugrađankama upućuje čestitke i želje da budu zadovoljne, nasmejane, zdrave i voljene. Konferenciju za novinare održao je Predrag Stevović član Izvršnog odbora Srpske Napredne Stranke.

{youtube}8aSWbJQlqJE{/youtube}

Saopštenje GO Srpske Napredne Stranke u Kragujevcu prenosimo u celosti: I ako je cveće najlepši poklon za 8. mart, ono za šta su se žene borile vekovima unazad nije cveće za jedan dan, već pravo na trudničko bolovanje, ista prava na rad, ista politička, ekonomska i socijalna prava.

Međunarodni dan žena obeležavamo kao dan običnih žena koje su stvarale istoriju:
Danas se prisećamo vekova duge borbe žena za pravo da u društvu participiraju na jednakim osnovama sa muškarcima, te se danas, još jednom, moramo obavezati na nastojanju u tom smeru, jer je pred nama, još uvek, dug put. Svima nam je poznato da je pitanje prava žena pitanje pravednosti i ljudskih prava.
Ono što su zakoni učinili jeste da žena ne može biti primorana da se opredeljuje između porodice i karijere, a značajan doprinos položaju žena je i činjenica da sadašnji saziv Skupštine Srbije čine 33 odsto žena, kao i Zakon o ravnopravnosti polova koji to obezbeđuje.

Srpskoj naprednoj stranci je prioritet da obezbedi što više radnih mesta za žene, da im garantuje posao i ekonomsku sigurnost. Posao mora biti obezbeđen svakom građaninu Srbije ali je činjenica da je ženama posebno teško jer su one i majke i stubovi porodice i ova država mora da im omogući egzistenciju. Žene u Srbiji, u svakom momentu, moraju da se osećaju sigurno i zaštićeno jer su one jedno od najvećih vrednosti koje ova država ima. Srpska napredna stranka neće dozvoliti da više i jedna žena dobije otkaz zato što planira da ostane u drugom stanju i stvori porodicu.

Rodno zasnovana diskriminacija, koja je nažalost i dalje prisutna u našem društvu, a kojom se krše načela ravnopravnosti i ljudskog dostojanstva, čini sigurno štetu pripadnicima oba roda - i muškog i ženskog, jer se na taj način sputava razvitak našeg društva u pozitivnom smeru.

Srećan 8. mart i hvala što ovaj grad činite tako lepim.

Srpska napredna stranka

{jathumbnail off}

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu