Otvoren Sajam sporta na Šumadija sajmu
27
Ned, Okt

Sport
Na Šumadija sajmu otvoren je Sajam sporta na kome će se predstaviti više od 30 izlagača među kojima su istaknuti sportski klubovi, sportski savezi, udruženja.

U ime grada Kragujevca prisutnima se obratio Predrag Stevović, član Privremenog organa grada Kragujevca a Sajam je zvanično otvorio Marko Simonović, trener KK „Radnički“.

Sajam sporta je izuzetno važna manifestacija za grad Kragujevac bez obzira na to što nije profitabilnog karaktera i što nema ničega što bi moglo da se marketinški iskoristi. Manifestacija je usmerena ka deci, njihovom zdravlju i promociji samog sporta, rekao je Predrag Stevović, član Privremenog organa grada Kragujevca. I ove godine imamo veliki broj štandova, udruženja, sportskih saveza koji su došli da pokažu roditeljima šta je sve u ponudi kada je sport u pitanju, pomognu im u odluci kojim sportom da im se deca bave i šta sportsko tržište Grada ima da ponudi. Važno je da u eri interneta, društvenih mreža kroz ovakve manifestacije promovišemo sport i usmerimo decu ka sportu. Kao što smo prethodnih godina podržavali klubove, grad Kragujevac će nastaviti da ih podržava u njihovim naporima ka ostvarivanju ciljeva i da finansira široku paletu različitih sportskih disciplina i klubova čime potvrđujemo da je Kragujevac grad sporta. S pravom možemo reći da smo lideri u pravljenju osnovne sportske infrastrukture u Srbiji i nastavićemo da i u narednom periodu ulažemo, a u planu nam je da podignemo nekoliko mikro montažnih sportskih hala koje će pomoći kako školskom sportu tako i amaterskom čime će se dobiti odgovarajuća sportska infrastruktura za treninge, najavio je Stevović.



Kao i prethodnih godina, i ove godine Sportsko privredno društvo „Radnički“ sa velikim zadovoljstvom učestvuje u organizaciji tradicionalne manifestacije Sajam sporta, jer je ovo jedan od najboljih načina da predstavimo naš sport i sportiste, rekao je Ivan Milošević, zamenik generalnog sekretara SPD „Radnički“. Cilj Sajma je da naše sugrađane, omladinu upoznamo sa SPD „Radnički“ kao i sa ostalim sportovima i privučemo mlade da se bave sportom. Kroz različite projekte, saradnje, kvalitetnu komunikaciju pomažemo svim klubovima i ustupamo im našu infrastrukture na korišćenje ali pomažemo i savetima, tako da se nadam da ćemo iz godine u godinu imati sve bolju međusobnu saradnju, rekao je Milošević.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu