Pioniri Radničkog osvojili su bronzanu medalju, na finalnom turniru Kupa Srbije
27
Ned, Okt

Sport
Pioniri Radničkog osvojili su bronzanu medalju, na finalnom turniru Kupa Srbije za 2010. godište, odigranom minulog vikenda u Kragujevcu. Turnir je protekao u sjajnoj atmosferi, pred punim tribinama, a uprkos tome što je i bronza veliki uspeh za ovu generaciju, izabranicima trenera Filipa Batinića malo je nedostajalo da dođu i do nekog od sjajnijih odličja.


Viđen je i veliki broj veoma zanimljivih utakmica, koje su rešene u poslednjim trenucima, pa je pobedničko postolje moglo da bude i potpuno drugačije, o čemu najbolje govori podatak da nije bilo neporaženih timova.

Šumadinci su u grupnoj fazi lako izašli na kraj sa subotičkim Spartakom (21:7) i novosadskom Vojvodinom (13:6), ali su potom u meču za prvo mesto u grupi poraženi od Novobeogradskih vukova (14:12). Derbi je opravdao očekivanja, Radnički se držao do samog kraja, vodio na startu poslednje deonice, ali u presudnim trenucima nije iskoristio svoje šanse, pa je sa drugog mesta otišao u polufinale.

Ipak, Kragujevčani su videli da mogu da se nose sa svim protivnicima, što su pokazali u polufinalnom duelu sa Partizanom, koji je u drugoj grupi sigurnim partijama došao do sve tri pobede. Radnički je pružao odličan otpor „crno-belima“, imao aktivan rezultat sve do finiša, ali je na kraju ipak morao da se zadovolji časnim porazom (15:12) i borbom za treće mesto.

U drugom polufinalu Šabac je bio bolji od Vukova (16:15), pa je tako zakazan novi okršaj Kragujevčana i Novobeograđana. Na programu je bila još jedna uzbudljiva utakmica, sa velikim brojem preokreta, a domaćin je više vremena proveo sa vođstvom na svom kontu. Ovoga puta odigrao je znatno bolje u završnici meča i upravo u tim trenucima slomio jakog protivnika 12:9.

Ništa manje uzbudljivo nije bilo ni u finalnom duelu, u kom su posle nerešenog ishoda u regularnom delu osvajača Kupa odlučivali peterci, a Šabac se revanširao Partizanu za poraz u grupnoj fazi i slavio ukupnim rezultatom 15:14.

U meču za peto mesto Tent je savladao Vojvodinu sa 13:8, dok je Spartak osvojio sedmo mesto pobedom protiv Bečeja – 12:11.

Medalje i pehare najboljima dodelio je Gojko Pijetlović, proslavljeni golman reprezentacije Srbije.

Izvor: SPD Radnički

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu