Izvanredan vikend za Atletski Klub Radnički: Uspeh na Balkanskim Igrama kao i Prvenstvu Srbije za Pionire
27
Ned, Okt

Sport

Minulog vikenda, atletski klub Radnički iz Kragujevca imao je razloga za ponos, zahvaljujući sjajnim nastupima svojih sportista na prestižnim takmičenjima. Na Balkanskim igrama za seniore, održanim u Izmiru, za reprezentaciju Srbije nastupio je Lazar Anić u disciplini skok u dalj i zauzeo respektabilno četvrto mesto.

Anić se sada vraća u bazu u Kragujevac, gde ga očekuje učešće na nekoliko mitinga, kao i pripreme za Državno prvenstvo. Pored toga, Lazar je već ispunio potrebne standarde za učešće na Prvenstvu Evrope u Rimu, što predstavlja ključnu tačku u njegovoj sezoni. Rezultati sa ovog takmičenja će odlučiti da li će Lazar obezbediti plasman na Olimpijske igre u Parizu, što je njegov krajnji cilj za ovu godinu.

Dok je Lazar Anić predstavljao Srbiju u Izmiru, atletski stadion u Kraljevu bio je domaćin Prvenstva Srbije za pionire, gde su mlade nade AK Radnički briljirale. Posebno se istakao Aleksa Acić, koji je zabeležio impresivne rezultate. Aleksa je pobedio u trci na 300 metara, dok je u trci na 60 metara osvojio drugo mesto, a u trci na 100 metara zauzeo treće mesto. Njegova raznovrsnost i talentovani nastupi okrunjeni su i sedmim mestom u skoku u dalj.

Ovi uspesi predstavljaju veliki podstrek za AK Radnički i potvrđuju kvalitetan rad i posvećenost trenera i sportista. Klub iz Kragujevca nastavlja da doprinosi razvoju atletike u Srbiji, pružajući podršku talentima koji ostvaruju zapažene rezultate na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Treneri i rukovodstvo AK Radnički izrazili su zadovoljstvo postignutim rezultatima i veru da će sportisti nastaviti sa napornim radom i postizati još bolje rezultate u predstojećim takmičenjima. Sa mladim talentima poput Alekse Acića i iskusnim takmičarima poput Lazara Anića, budućnost atletike u Kragujevcu i Srbiji izgleda svetla i perspektivna.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu