FK Radnički 1923 izborio ključni bod za Evropu na "Čika Dači"
27
Ned, Okt

Sport

U borbi za evropska takmičenja, Radnički 1923 je pokazao karakter i snagu na domaćem terenu, remiziravši sa Vojvodinom rezultatom 0:0. Ovaj rezultat ostavio je Radnički korak ispred novosadske ekipe, zadržavši tako ključnu prednost u trci za Evropu.

Utakmica je počela žestoko, sa Vojvodinom koja je već u drugom minutu zapretila, ali je golman Radničkog bio na visini zadatka i sprečio autogol nakon nezgodne intervencije Zorića. Radnički se brzo konsolidovao i već u 15. minutu pokazao zube, kada je Sahli ukrao loptu Savićeviću i proigrao Bevisa, ali je odbrana Vojvodine u poslednjem trenutku otklonila opasnost.

Dok je prvi deo prvog poluvremena pripao gostima, Radnički je preuzeo inicijativu u nastavku. U 22. minutu, domaći su izveli uigranu akciju posle kornera, ali je Đorđević pravovremeno intervenisao. Domaći su nastavili da pritiskaju i do kraja poluvremena imali još nekoliko solidnih prilika, ali bez konkretizacije.

Na početku drugog poluvremena, Radnički je nastavio sa dobrim prilikama. Bevis je centrirao sa levog krila, ali je Vidosavljević šutirao pored gola. Gosti su, s druge strane, u 49. minutu ponovo pripretili preko Vukanovića, ali je Leković još jednom bio na visini zadatka.

Kako je vreme odmicalo, tenzije su rasle, a utakmica je dobila na intenzitetu. U 67. minutu, Kempbel je uneo živost u igru gostiju, što je dovelo do sukoba na terenu i kraćeg prekida nakon isključenja članova stručnih štabova Radničkog. Uprkos ovome, Radnički je uspeo da zadrži koncentraciju i kontrolu nad igrom.

Pred kraj meča, borba se preselila na sredinu terena, sa manje prilika za postizanje gola. Najveću šansu za Radnički u nadoknadi vremena imao je Sali, ali je njegov udarac iz slobodnog udarca otišao preko gola.

Navijači Radničkog 1923 mogu biti ponosni na svoju ekipu koja je još jednom pokazala borbenost i želju za plasmanom u evropska takmičenja. Ova utakmica je bila pravi primer timskog duha i posvećenosti, što je donelo dragoceni bod pred završnicu sezone.

Sledeći izazovi očekuju Vojvodinu, koja se sprema za finale Kupa Srbije protiv Crvene zvezde, dok Radnički nastavlja borbu za Evropu sa dodatnim vetrom u leđa zahvaljujući ovom ključnom rezultatu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu