RK Radnički ostvario impresivnu pobedu - iKragujevac


Sport

Rukometaši Radničkog ostvarili su još jednu impresivnu pobedu u Super rukometnoj ligi, nadmašivši ekipu Proletera iz Zrenjanina rezultatom 34:27 na svom terenu. Ovaj trijumf označava nastavak njihovog sjajnog niza pobeda, čineći ih trenutno najuspešnijom ekipom u doigravanju. Kragujevčani se nakon ovog trijumfa nalaze na deljenom drugom mestu sa 25 bodova.

Duel između Radničkog i Zrenjaninaca, koji su se borili za opstanak u elitnom takmičenju, bio je obeležen izuzetnom željom i motivacijom domaćina da nastave svoj uspešan niz. Međutim, nije sve krenulo glatko u prvom delu igre. Nakon početnog izjednačenja, gde ni jedna ekipa nije uspela steći značajniju prednost, očekivalo se da će se Radnički odlepti, ali hrabri igrači Proletera pružili su žestok otpor.

Prvih 30 minuta donelo je izmicanje u vođstvu između rivala, te se na poluvreme otišlo minimalnom prednošću domaćina od 17:16.

Radnički je povukao u drugom poluvremenu, stvarajući razliku od dva gola na početku, ali Proleter je odgovorio izjednačenjem (18:18, 33. minuta). Nakon toga, Kragujevčani su aktivirali svoju snagu, stižući do vođstva od 22:18 u 40. minuti. Njihov prepoznatljiv stil igre bio je nezaustavljiv, te su u 55. minuti stekli najveću prednost od 31:24. Trener Radničkog je imao luksuz poslati na teren mlade igrače, koji su uz pomoć iskusnijih zatvorili utakmicu rezultatom 34:27.

Najefikasniji igrači u redovima Radničkog bili su Miloš Barudžić sa 11 golova, Petar Panić i Stefan Stanojev s po 6 postignutih golova, dok su kod gostiju Aleksa Bukvić i Nikola Lazić istakli sa po 6 postignutih golova.

Stefan Stanojev iz RK Radnički proglašen je igračem utakmice za svoju impresivnu igru.

Ovaj trijumf dodatno motiviše Radnički dok se plej aut nastavlja, a sledeća utakmica zakazana je za sredu, 15. maja, kada će Radnički ugostiti ekipu Obilića iz Beograda.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu