Veliki požar u Kragujevcu: Plamen zahvatio fabriku Dorado VIDEO
27
Ned, Okt

Vesti

Dramatičan požar izbio je danas u ulici Gajeva 21, u naselju Košutnjak, gde je plamen zahvatio krug fabrike Dorado. Požar je izbio oko 18h i ubrzo je stekao razmere koje su izazvale veliku zabrinutost među stanovnicima naselja Košutnjak.

Prema prvim izveštajima, požar je ubrzo prerastao u veliki plamen, a sa mesta incidenta čuju se brojne eksplozije koje dodatno otežavaju napore vatrogasaca. Ogroman crni dim je vidljiv izdaleka, prekrivajući grad i izazivajući dodatnu paniku među građanima.

Na terenu je prisutan veliki broj vatrogasaca koji se bore sa vatrom koristeći sve raspoložive resurse. Operacija gašenja požara je otežana zbog intenzivnog plamena i gustog dima, dok ekipe hitne pomoći i policija obezbeđuju područje i pomažu u evakuaciji okolnih stanova i objekata.

PU Kragujevac još uvek nije saopštio uzrok požara, ali istražni timovi su na terenu i rade na otkrivanju svih okolnosti koje su dovele do ove katastrofe. Takođe, biće sprovedena procena štete kako bi se utvrdio opseg oštećenja na fabriki i okolnim objektima.

Stanovnici naselja Košutnjak su upozoreni da se drže podalje od oblasti pogođene požarom zbog opasnosti od novih eksplozija i toksičnih gasova. Svi građani koji se nalaze u neposrednoj blizini pozvani su da prate uputstva nadležnih službi i obrate se lokalnim vlastima ukoliko primete bilo kakve nepravilnosti ili opasnosti.

Bićemo u toku sa daljim razvojem situacije i pružaćemo najnovije informacije čim budu dostupne.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu