Dom zdravlja Kragujevac organizuje besplatne preventivne preglede
27
Ned, Okt

Vesti

U nedelju, 14. jula, od 08.00 do 17.00 časova, Dom zdravlja Kragujevac u saradnji sa Ministarstvom zdravlja organizuje besplatne preventivne preglede za sve zainteresovane građane. Pregledi će se obavljati u prostorijama Specijalističke službe Doma zdravlja (ATD), u ulici Zmaj Jovina br. 2.

Ova akcija ima za cilj unapređenje zdravlja stanovništva kroz ranu dijagnostiku i prevenciju bolesti. U okviru preventivnih pregleda, građani će moći da obave:

  • Pregled lekara opšte medicine, koji uključuje merenje krvnog pritiska, EKG, kao i laboratorijske analize šećera u krvi i krvne slike.
  • Ultrazvuk štitaste žlezde, koji je ključan za otkrivanje eventualnih problema sa ovom važnom žlezdom.
  • Pregled lekara endokrinologa, specijaliste za hormonalne poremećaje.

Dom zdravlja Kragujevac poziva sve Kragujevčane, kao i osobe koje trenutno borave u gradu, da se u što većem broju odazovu ovoj akciji. Pregledi su besplatni, ne zakazuju se i nije potrebna zdravstvena knjižica ili kartica.

"Ovo je odlična prilika da se na brz i jednostavan način obavi osnovna zdravstvena kontrola. Redovni preventivni pregledi mogu značajno doprineti očuvanju zdravlja i ranom otkrivanju potencijalnih problema," istakli su iz Doma zdravlja Kragujevac.

Građani su pozvani da iskoriste ovu priliku i doprinesu očuvanju svog zdravlja. Više informacija o akciji i eventualnim pitanjima mogu se dobiti direktno u Domu zdravlja Kragujevac ili putem njihovih kontakt centara.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu