13 godina rada Centra ’’Kneginja Ljubica’’
28
Pon, Okt

Vesti

Centar za razvoj usluga socijalne zaštite ’’Kneginja Ljubica’’, ustanova socijalne zaštite koja se bavi pružanjem usluga socijalne zaštite za decu, mlade, odrasla i stara lica na području grada Kragujevca obeležio je danas 13 godina rada. Na prijemu organizovanom u prostorijama Centra kome su prisustvovali Jelena Pavić, član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, Predrag Stevović, član Gradskog veća, predstavnici gradskih institucija, resornih gradskih uprava i zaposleni u Centru, prezentovani su rezultati postignuti između dve godišnjice.

Za prethodnu godinu imali smo ambiciozne planove i ciljeve i s ponosom mogu da istaknem da smo sve zadato uspeli i da ostvarimo, kazala je Slavica Novaković, v.d. direktora Centra izdvajajući kao jedan od najbitnijih relicenciranje svih usluga Centra. Danas smo jedna od malobrojnih ustanova socijalne zaštite u Srbiji koja ima sve usluge licencirane. Uz pomoć donatora uspeli smo da renoviramo jedan broj soba u Centru, sredimo sobe u Prihvatilištu i drugim delovima ustanove. Za najmlađe korisnike napravili smo igraonicu, uz donatore nabavili interaktivnu drvenu kućicu, a početkom godine uz donatore i podršku grada igralište za najmlađe, podsetila je direktorka Novaković. Govoreći o planovima ona je istakla da je Centru potrebno vozilo 8+1 sa rampom i jednim mestom za OSI. Kroz donacije obezbedićemo letnjikovac za stara lica, planiramo teretanu i teretanu na otvorenom, a pored renoviranja ostalih soba, u planu je i podizanje ograde oko dvorišta Centra, kazala je direktorka centra.

Od osnivanja do danas, Centar je uz podršku grada Kragujevca i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, uspela da razvije šest usluga i ponovo dobije licence za prihvatilišta za decu i mlade, za žrtve porodičnog nasilja, Savetovalište za brak i porodicu, Dnevni boravak za decu i mlade, Pomoć i nega u kući za odrasle i starije osobe i Dnevni boravak za odrasla i stara lica.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu