Ministarstvo zdravlja i Univerzitetski klinički centar Kragujevac pozivaju građane na preventivne preglede
27
Ned, Okt

Vesti

U cilju unapređenja zdravlja građana, Ministarstvo zdravlja i Univerzitetski klinički centar Kragujevac organizuju nedeljnu akciju preventivnih pregleda. Ova inicijativa obuhvata preglede za sve građane, uključujući i one bez zdravstvenog osiguranja. Pregledi će biti dostupni bez zakazivanja i uputa, svakog dana u periodu od 8 do 17 časova.

Dom zdravlja Kragujevac

Dom zdravlja Kragujevac će, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, pružati preventivne preglede za decu i odrasle. Pregledi će se obavljati u prostorijama Specijalističke službe Doma zdravlja (ATD), na adresi Zmaj Jovina br. 2.

Pregledi za odrasle

Pregledi za odrasle uključuju:

  • Pregled lekara opšte medicine (merenje krvnog pritiska)
  • Pregled lekara pulmologa
  • RTG pluća (za građane starije od 50 godina i pušače sa više od 30 godina pušačkog staža)
  • Uzimanje uzorka krvi za analize krvne slike, hormona štitaste žlezde (T3, T4, TSH), i PSA (tumor marker za prostatu)

Pregledi za decu

Preventivni pregledi za decu predškolskog i školskog uzrasta uključuju pregled specijaliste fizijatra, koji obuhvata pregled kičmenog stuba, stopala i celokupnog lokomotornog sistema. Pregledi će se obavljati u prostorijama centralnog objekta Službe za zdravstvenu zaštitu predškolske dece, ulaz za preventivni rad, u ulici Zmaj Jovina bb, u krugu Univerzitetskog kliničkog centra.

Građani su pozvani da iskoriste ovu priliku i obave preventivne preglede koji mogu značajno doprineti očuvanju i unapređenju njihovog zdravlja.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu