U subotu “Memorijal Nikolina Janković”
28
Pon, Okt

Vesti
Planinarsko društvo “Žeželj, Crveni Krst Kragujevac i Udruženje roditelja stradale dece u saobraćaju organizuje “Memorijal Nikolina Janković”.


Memorijal se organizuje u znak sećanja na tragično stradalu mladu planinarku PD “Žeželj”.

Memorijal će biti održan u subotu, 28. oktobra 2023. na Gledićkim planinama. Polazak autobusa je u 08:30 kod “Krsta”. Početna tačka memorijala je manastir Svetog Dimitrija u Bajčetini, odakle se kružnom stazom penjemo ka Crnom vrhu, pravimo predah na par vidikovaca i vraćamo nazad do manastira. Očekivano vreme završetka planinarske akcije je oko 14h. Nakon toga idemo do planinarskog doma “dr Sonja Perišić” u Adžinim livadama. U dvorištu planinarskog doma volonteri Crvenog krsta Kragujevac održaće radionice “Bezbednost dece u saobraćaju”.

Memorijal ima za cilj podizanje svesti o bezbednosti dece u saobraćaju.

Verujemo da bi naša divna Nikolina bila ponosna na četu svojih drugara koji će pohoditi iste staze kojima je i ona radosno koračala prošle godine.

Dodatne informacije
Tim za rad sa mladima PD “Žeželj”

Jelena Pavlović 0642542788
Vesna Vujović 0606160402

*Kako se navodi u Preglednom izveštaju Agencije za bezbednost saobraćaja R. Srbije, u prethodne tri godine 34-oro dece je smrtno nastradalo, dok je 3.927-oro povređeno u saobraćajnim nezgodama na putevima u Republici Srbiji! Stradanje dece na bilo koji način, a posebno u situaciji koju je moguće sprečiti, predstavlja ogroman udarac za porodicu i čitavu zajednicu. Stoga je dužnost svih članova društva da spreči da se životi dece dovode u opasnost u saobraćaju. Njihova bezbednost je veliki izazov za sve, a posebno za one čiji je to profesionalni poziv.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu