Duško Pijetlović iz penzije u Radnički: Kragujevac postaje centar svetskog vaterpola!
27
Ned, Okt

Vesti

U trenutku kada se činilo da je prelazni rok za vaterpolo klub Radnički iz Kragujevca već ispunjen, stigla je vest koja je potresla vaterpolo svet. Legendarni Duško Pijetlović, jedan od najboljih centara u istoriji ovog sporta i član zlatne generacije „delfina“, odlučio je da se vrati iz „penzije“ i stavi kapicu Radničkog, samo par dana nakon što je u klub stigao kapiten reprezentacije Srbije, Nikola Jakšić.

 

Pijetlovićeva karijera obeležena je nizom impresivnih uspeha, kako na reprezentativnom, tako i na klupskom nivou. U kolekciji ovog trofejnog sportiste nalaze se četiri olimpijske medalje, uključujući dva zlata iz Rija 2016. i Tokija 2020. godine, kao i četiri medalje sa Svetskih prvenstava. Pet puta je bio prvak Evrope sa Srbijom, dok je Svetsku ligu osvajao čak 11 puta. Njegova dominacija proteže se i na klupske uspehe, sa četiri osvojene Lige šampiona, uključujući slavne trenutke sa Partizanom, Crvenom zvezdom i Pro Rekom.

Vest o njegovom dolasku u Kragujevac izazvala je talas uzbuđenja među ljubiteljima vaterpola, jer je Pijetlović pre samo nekoliko nedelja najavio kraj karijere. Međutim, poziv iz Radničkog i razgovor sa trenerom Urošem Stevanovićem, koji je nedavno postao olimpijski šampion, bili su dovoljni da Duško promeni odluku.

„Jednostavno, dobio sam poziv koji nisam mogao da odbijem. Razgovarao sam sa Stevanovićem, čije se ambicije poklapaju sa mojima. Želimo da pobedimo u svakoj utakmici i u svim takmičenjima. Da nije tako, ne bih ni dolazio,“ rekao je Pijetlović prilikom svog predstavljanja.

Njegovo iskustvo biće od neprocenjive vrednosti za Radnički, posebno imajući u vidu da je protekle tri sezone proveo u redovima najvećeg rivala, Novog Beograda. Pijetlović dobro poznaje prilike u srpskom vaterpolu i svestan je izazova koji ga čekaju.

„Radnički je klub koji konstantno raste i unapređuje kvalitet rada. Imaju izuzetne uslove za napredak mladih igrača, a nadam se da ćemo i mi stariji uspeti da se uklopimo i doprinesemo postizanju vrhunskih rezultata,“ dodao je Pijetlović.

Kragujevčani su ovog leta formirali izuzetno jak tim, uz već pomenutog Jakšića, tu su i olimpijski šampioni Strahinja Rašović, Radomir Drašović, Radoslav Filipović i Petar Jakšić, kao i crnogorski centar Nikola Murišić i Dušan Vasić, Srbin koji nastupa za reprezentaciju Gruzije.

Prvi veliki izazov za ovaj supertim sledi već za desetak dana, kada će Radnički biti domaćin turnira kvalifikacija za Ligu šampiona. Pijetlović i njegovi saigrači svesni su da su ambicije visoke, ali ističu da je potrebno vreme za uigravanje i prilagođavanje novim okolnostima.

„Nadam se da ćemo se brzo uklopiti i biti spremni za sve izazove koji nas očekuju. Ovo je samo početak, a verujem da ćemo biti u najboljoj formi kada bude najpotrebnije,“ zaključio je Pijetlović.

Jedno je sigurno – sa ovakvim pojačanjima, Radnički ulazi u sezonu sa ozbiljnim ambicijama i željom da se bori za trofeje na svim frontovima. Kragujevac postaje epicentar vaterpola, a dolazak Duška Pijetlovića samo je još jedan dokaz toga.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu