Voda u svim delovima Kragujevca je ispravna za piće, tvrde Iz JKP "Vodovod i Kanalizacija"
27
Ned, Okt

Vesti

Kragujevac — Poslednjih dana, stanovnici nekih delova Kragujevca primetili su da voda koja dolazi iz gradskog sistema snabdevanja ima žutu boju, što je izazvalo zabrinutost među građanima. Međutim, iz Javnog komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" uveravaju javnost da nema razloga za paniku – voda je, prema svim analizama, bakteriološki i hemijski ispravna za piće.

 

Direktor preduzeća, Nebojša Jakovljević, u izjavi za agenciju Beta objasnio je da je zbog povećane potrošnje vode tokom letnjih meseci bilo neophodno povećati pritisak i dotok vode kroz stare cevi, što je uzrokovalo promenu boje vode. "Cevovodi u Kragujevcu su prosečne starosti između 40 i 45 godina, a najstariji cevovod, koji vodi od Vodojaže u Grošnici do Kragujevca, potiče još iz 1937. godine", naveo je Jakovljević.

Iako je voda žute boje, Jakovljević uverava da njen kvalitet nije ugrožen. "Svi rezultati testova potvrđuju da je voda potpuno ispravna za piće, kako bakteriološki, tako i hemijski", istakao je on. 

Snabdevanje vodom u Kragujevcu trenutno je stabilno, a tokom tropskih vrućina grad koristi vodu iz sva tri glavna sistema – Moravskog, Gružanskog i Grošničkog. "Trenutno se u Kragujevcu troši oko 700 litara vode u sekundi, što znači da dnevno koristimo oko 60 miliona litara vode", rekao je Jakovljević.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu