Gradonačelnik obišao završne radove na asfaltiranju puta u Gornjoj Sabanti [FOTO]
27
Ned, Okt

Vesti
U Gornjoj Sabanti ekipe JKP „Šumadija“ danas izvode završne radove na rekonstrukciji lokalnog puta koji vodi ka groblju i izlazu na glavni put u dužini od 1100 metara. Ukupna vrednost izvedenih radova koji su obuhvatili pripremu podloge i utrošak 650 tona asfaltne mase je 10,4 miliona dinara.



Radove na ovoj deonici puta, izuzetno značajnoj za meštane Gornje Sabante, obišao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić sa saradnicima, koji je tom prilikom istakao da je to jedan od lepših delova njegovog posla.

nikolaput2.jpg


Zahvalan sam JKP „Šumadija“ što, u skladu sa vremenskim prilikama radi tokom čitave godine a najmanje 10 meseci, rekao je gradonačelnik Dašić. U Gornjoj Sabanti urađeno je 1100 metara veoma bitnog puta za meštane koji ovde žive i ovde smo da podelimo tu radost sa njima, jer vidim da su oni prezadovoljni zbog toga. Ukazujući na one manje lepe situacije, Dašić je rekao da je tokom velikog nevremena u Kragujevcu pukla magistralna cev koja dovodi vodu sa Gruže i tom prilikom poplavila dosta kuća a JKP „Vodovod i kanalizacije“ će sanirati problem. Reč je o magistralnom vodu izgrađenom još 1938. godine i zato nam je važan i projekat „Čista Srbija“, podsetio je gradonačelnik kako bi na kraju rekonstruisali celu kanalizacionu mrežu.

Posle velikih asfaltiranje koje smo imali u Dobrači, Kutlovu, Stragarima i Ramaći, asfaltiramo preko kilometar puta u Gornjoj Sabanti, širine 3,5 metara, koju smo uspeli da izvučemo iz jedva prohodne ulice, objasnio je Marko Radisavljević, rukovodilac sektora Niskogradnje. Pre asfaltiranja urađena je popravka, iskop i nasipanje ali i propust u dužini od šest metara koji nije godinama radio, zbog čega je ovdašnje stanovništvo do svojih njiva moralo da kruži pet do šest kilometara, rekao je Radisavljević i najavio da se posle Gornje Sabante, sa asfaltiranjem nastavlja u MZ Dulene.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu