"Najmla\u0111i pacijent na respiratoru ima 35, najstariji 80 godina"
27
Ned, Okt

Vesti

U Srbiji je 125 pacijenata hospitalizovano zbog koronavirusa, rekao je juče na konferenciji za novinare epidemiolog Predrag Kon.

On je na redovnoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije kazao da je od hospitalizovanih 11 u KC Vojvodine, 17 u KC Niš, devet KC Kragujevac, 22 u KC Srbije, 57 u klinici Dragiša Mišović i devet na Klinici za pulmologiju.

"Imamo 16 na respiratoru, od toga dvoje u Vojvodini, četvoro u Nišu, dvoje u Kragujevcu, osmoro na Infektivnoj klinici u Beogradu", kazao je Kon.

U Klinici za infektivne i tropske bolesti u Beogradu na respiratoru je osmoro zaraženih koronavirusom, izjavila je zamenica direktora te klinike Ivana Milošević.

Ona je na redovnoj pres-konferenciji u Vladi Srbiji kazala da su pacijenti na respiratoru različitih uzrasta i da najstariji ima 80 godina.

Miloševićeva je kazala i da se mahom radi o osobama srednjeg zivotnog doba, ali da su među njima i dvojica pacijenata koji imaju 35 i 43 godina.

Kako je rekla, to je još jedno upozorenje da svi treba apsolutno da se pridržavaju preporučenih mera.

"Svakom ko je na respiratoru je narušeno disanje kao vitalna životna funkcija. Takav pacijent može da bude stabilan u jednom trenutku, ali to je situacija koja može i neprijatno da iznenadi", kazala je Miloševićeva.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu