Promena na čelu Univerziteta u Kragujevcu: Usvojena ostavka rektora
27
Ned, Okt

Vesti

Na sednici Saveta Univerziteta usvojena je ostavka prof. dr Nenada Filipovića sa funkcije rektora Univerziteta u Kragujevcu. Ova odluka donosi značajnu promenu u rukovodstvu univerziteta, dok se čeka imenovanje novog rektora.

Prof. dr Nenad Filipović je preuzeo dužnost rektora Univerziteta u Kragujevcu 27. juna 2018. godine, kada je imenovan za vršioca dužnosti. Zatim, 24. decembra iste godine, izabran je za rektora i ovu funkciju je obavljao sve do podnošenja ostavke. Filipović je ostavku podneo zbog imenovanja za novog direktora Fonda za nauku Republike Srbije, funkciju koju je preuzeo 12. jula 2024. godine.

Do imenovanja novog rektora, u narednih šest meseci funkciju vršioca dužnosti rektora obavljaće prof. dr Vladimir Ranković. Ranković, redovni profesor Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu, do sada je bio prorektor za nastavu i studentska pitanja. Njegovo imenovanje za v.d. rektora donosi kontinuitet u radu Univerziteta i osigurava stabilnost tokom prelaznog perioda.

Ova promena u rukovodstvu Univerziteta u Kragujevcu dolazi u ključnom trenutku za univerzitet, koji se suočava sa brojnim izazovima i prilikama za razvoj. Prof. dr Vladimir Ranković će, kao v.d. rektora, nastaviti rad na unapređenju kvaliteta obrazovanja i podrške studentima, dok će Univerzitet raditi na izboru novog rektora koji će voditi instituciju u narednom periodu.

Savet Univerziteta izrazio je zahvalnost prof. dr Nenadu Filipoviću na njegovom dosadašnjem radu i doprinosu razvoju Univerziteta u Kragujevcu, kao i najavio podršku prof. dr Vladimiru Rankoviću u njegovoj novoj ulozi. Očekuje se da će proces izbora novog rektora biti transparentan i temeljan, kako bi se obezbedilo da univerzitet dobije najboljeg mogućeg lidera za buduće izazove.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu