Povećan broj požara usled ekstremno visokih temperatura
27
Ned, Okt

Vesti

Usled visokih temperatura koje su zadesile Srbiju, došlo je do značajnog povećanja broja požara na građevinskim objektima i otvorenom prostoru. Ekstremne vrućine, koje su tokom ovog perioda dostigle zavidne nivoe, predstavljaju ozbiljnu pretnju za javnu sigurnost i ekološku stabilnost.

Uprava za vanredne situacije u Kragujevcu stavila je sve svoje ekipe u stanje pripravnosti i angažovane su na terenu. Vatrogasno spasilačka brigada Kragujevac izveštava da je samo u toku jučerašnjeg prepodneva intervenisala više od 15 puta, što ukazuje na alarmantnu situaciju i potrebu za dodatnim oprezom među građanima.

Osim Kragujevca, povećan broj požara primećen je i na teritorijama obližnjih opština, uključujući Topolu, Raču, Knić i Aranđelovac. Ovi incidenti naglašavaju ozbiljnost trenutne situacije i potrebu za kolektivnom odgovornošću u očuvanju bezbednosti.

Iz Uprave za vanredne situacije apelujemo na sve građane da vode računa o postupanju sa tehnikom, posebno tokom ovih ekstremnih vremenskih uslova. Preporučujemo da se svi ponašaju u skladu sa savetima stručnjaka i izbegavaju aktivnosti koje mogu dovesti do izazivanja požara.

S obzirom na to da su visoke temperature i dalje prisutne, očekuje se da će broj intervencija biti u porastu, stoga je neophodno da svi budemo odgovorni i pažljivi kako bismo sprečili dalja izlaganja opasnosti.

Pozivamo građane da ostanu informisani i da se pridržavaju preporuka kako bi zajednički sačuvali svoje živote i imovinu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu