Kako se u Kragujevcu obeležava Svetski dan hrane, 16. oktobar?
27
Ned, Okt

Vesti

Oktobar se obeležava kao "Mesec pravilne ishrane", sa ciljem skretanja pažnje javnosti da pravilna ishrana predstavlja jedan od najznačajnijih zdravstvenih resursa za očuvanje i unapređenje zdravlja. Ove godine "Svetski dan hrane", 16. oktobar obeležava se pod sloganom: "Pravilna ishrana - ulaganje u budućnost", sa fokusom na smanjenje broja gladnih u svetu.

Institut za javno zdravlje Kragujevac u saradnji sa predškolskom ustanovom "Čili Vili", Gradskom tržnicom Kragujevac, Domom zdravlja Kragujevac, osnovnom školom "Mirko Jovanović", srednjom školom "Toza Dragović", srednjom medicinskom školom "Sestre Ninković" uz podršku Grada Kragujevca obeležiće Svestki dan hrane centralnim manifestacijama:

- 16.10. 2018 u 10,00 sati – radionicom i priredbom "Zdrava hrana je važna da bi sva deca bila snažna" u Predškolskoj ustanovi "Čili Vili"( ul. Tanaska Rajića br. 32);

- 17.10. 2018. godine u 11, 30 sati defileom dece (kroz Gradsku tržnicu na Aerodromu) pod nazivom: "U susret zdravim namirnicama";

- 17.10. 2018. godine u 12,00 sati dečijim performormansom i pripremom zdravih obroka (sa kuvarima) u školi "Mirko Jovanović".

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Kragujevac, u okviru kampanje "Oktobar mesec pravilne ishrane" i obeležavanja 16. oktobra „Svetskog dana hrane“ raspisali su konkurs za izbor najboljih likovnih i literarnih radova na teritoriji Šumadijskog upravnog okruga na temu „Pravilna ishrana – ulaganje u budućnost”.

Ovaj konkurs je deo nacionalne kampanje i namenjen je deci u predškolskim ustanovama i učenicima osnovnih škola na teritotiji Republike Srbije. Cilj konkursa je da se podstakne zdravstveno vaspitni rad u predškolskim ustanovama i osnovnim školama na temu pravilne ishrane.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu