Rotaract klub Kragujevac poziva na ''Oktobarsku trku sećanja''
27
Ned, Okt

Vesti

''Oktobarska trka sećanja'' u organizaciji Rotaract kluba Kragujevac živi već svoju četvrtu godinu.  Prenosimo vam njihovu najavu i poziv u celosti.

,,Dragi prijatelji i sugrađani,
Rotarakt klub Kragujevac u saradnji sa Rotari klubom Kragujevac i prijateljima poziva vas da i ove godine učestvujete na tradicionalnoj četvrtoj po redu ,,Oktobarskoj trci sećanja” koja će se održati u subotu, 06.10, u 11h, a start će biti na dobro poznatom mestu, kod muzeja ,,21 oktobar". Kao i svake godine do sada, tako i ove naši učesnici će pre same trke dobiti startne pakete sa osveženjem i brojem, a takođe pripremili smo i brojna iznenađenja. Cena strartnog paketa je 200 RSD.

Sve je počelo tako što su naši članovi prepoznali značaj podsticanja madih ka sportu i rekreaciji s obzirom na to da živimo ,,brzo”. Uz to, želeli smo da doprinesemo lokalnoj zajednici pa smo zajedničkim snagama došli na ideju da organizujemo trku koja će za cilj imati promociju zdravog načina života i amaterskog trčanja a sva sredstva prikupljena u istoj biće usmerena na sređivanje školskog dvorišta neke od osnovnih škola sa područja Kragujevca. Trka ima istorijsko kulturni značaj jer ruta trke vodi pored brojnih obeležja memorijalnog parka Šumarice, a oktobar smo izabrali jer je upravo ovaj mesec mesec veoma značajan za kulturno nasleđe našeg grada.

Kako smo veoma ponosni na ovaj projekat i na dostignuća koja smo postigli zahvaljujući istom, i kako želimo da nastavimo organizaciju Oktobarske trke svake naredne godine, želeli bismo da istaknemo šta je to što smo uradili. U oktobru 2015.godine organizovali smo prvu ,,Oktobarsku trku sećanja” i od prikupljenog novca smo obezbedili sportske rekvizite za Centar za razvoj usluga socijalne zaštite Knjeginja Ljubica u Kragujevcu. Naredne godine, prikupljena sredstva smo usmerili na sređivanje dvorišta osnovne škole ,,Svetozar Marković". Postalo je jasno da je naša trka zaživela i da naši sugrađani odobravaju i učestvuju u ovom poduhvatu. Godina 2017. je bila veoma značajna za našu trku jer je postala deo ,,Oktobarskih svečanosti" našeg grada i broj učesnika se znatno povećao. Sredstva smo uložili u renoviranje školskog igrališta osnovne škole ,,Julijana Ćatić" u Stragarima. Očekujemo da će se ove godine nastaviti trend i da ćemo dostići još veći broj gostiju i učesnika. Plan nam je da sredstva prikupljena ove godine uložimo u renoviranje školskog dvorišta jedne od najstarijih kragujeva;kih osnovnih škola ,,Jovan Popović”.

Generalni utisak naših sugrađana i javnosti je da je da je ,,Oktobarska trka sećanja” tradicionalna gradska manifestacija koja se svake godine održava u okviru najvažnijeg meseca za kulturu i istoriju našeg grada. Bilo bi nam drago da vas i ove godine ugostimo i da zajedno vratimo učenicima osnovne škole ,,Jovan Popovi" osmeh na lice.
Vidimo se na cilju!
Rotarakt klub Kragujevac ''

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu