TRADICIONALNA HUMANOST ZAPOSLENIH U ELEKTRODISTRIBUCIJI (FOTO)
27
Ned, Okt

Vesti

U prostorijama kragujevačke elektrodistribucije održana tradicionalna akcija dobrovoljnog davanja krvi, koju svake godine u oktobru sprovodi Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi, koji funkcioniše u okviru sindikalne organizacije preduzeća.

Ovo je svake godine jedna od najvećih akcija ovog tipa u gradu, pa i šire. Pored zaposlenih u kragujevačkoj elektrodistribucije koji u velikom broju daju krv, uvek su tu i gosti - davaoci krvi iz drugih elektrodistribucija širom Srbije i Republike Srpske, kao i drugih preduzeća i organizacija dobrovoljnih davalaca iz Kragujevca. Posebno je interesantna saradnja sa davaocima krvi iz Republike Srpske, koja je uspostavljena pre skoro 15 godina. Predstavnici sindikata se uzajamno posećuju i učestvuju u akcijama dobrovoljnog davanja krvi svake godine, pa su tako i sada u Kragujevcu prisutni dobrovoljni davaoci iz Banja Luke, Trebinja, Laktaša i Ugljevika.

Ove godine se prikupilo 124 jedinica krvi, što je broj kojim retko koja druga akcija može da se pohvali. Pomenuti rezultat samo potvrđuje vodeću poziciju kragujevačke elektrodistribucije među privrednim organizacijama koje dobrovoljno daju krv u gradu i širem regionu. Podsećanja radi, ED Kragujevac već dve godine uzastopno dobija priznanje Crvenog krsta Srbije za najbolje rezultate u dobrovoljnom davanju krvi, u kategoriji „Javna preduzeća i ustanove“.

Ono što ovu akciju izdvaja od sličnih je veliki broj učesnika koji dolaze sa strane, među kojima bih posebno istakao naše prijatelje iz Republike Srpske, koji već skoro 15 godina dolaze u Kragujevac da daju krv“, izjavio je Milosav Jovanović ispred organizatora i dodao: „Društveno odgovorno poslovanje je oduvek bilo zaštitni znak našeg preduzeća, pa shodno tome i ova akcija ima za cilj da pomogne lokalnoj zajednici kroz obezbeđivanje zaliha krvi za zdravstveno najugroženije sugrađane.“

Treba pomenuti i odličnu saradnju sa Službom za transfuziju krvi Kliničkog centra Kragujevac, sa kojim se ova akcija planira i sprovodi sve ove godine.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu