KRAGUJEVČANINU MLIN SAMLEO ŠAKU: Hteo da pomogne koleginici i ostao bez ruke (FOTO)
27
Ned, Okt

Vesti

Zoran Vulić (37) iz sela Donje Komarice, koji je 15. juna ostao bez šake dok je radio na mašini šreder za mlevenje folije u firmi "Brzan plast" u Batočini, oporavlja se u Kliničko-bolničkom centru u Kragujevcu. Operisan je i van je životne opasnosti. Kako "Novosti" saznaju od zamenice opštinskog tužioca Marije Mladenović, kada bude stigao izveštaj Inspekcije rada o uzroku povrede, Tužilaštvo će odlučiti o tome šta će preduzeti.

- Sam sam kriv. Počeo sam da radim u četvrtak 8. juna, a samo nedelju dana kasnije hteo sam da pomognem koleginici koja se mučila sa najlon-rolnom. Kada sam sadržaj rolne hteo da stavim u mlin da se melje, mlin mi je prvo povukao gumenu rukavicu, a zatim i šaku, koja je tako samlevena ostala u mlinu. Odmah su me prebacili u bolnicu u Batočini, a potom u kragujevčaki KBC. Trenutno se osećam dobro i zadovoljan sam što mi je firma obećala svaku pomoć - kaže Vulić za "Novosti".

Vlasnik i direktor "Brzan plasta" Dejan Simić ocenjuje da nesreća prosto nije mogla da se spreči, jer je Vulić tek počeo da radi.

- Na snimku video-nadzora jasno se vidi kako je dva-tri puta gurao plastiku u mašinu, što nije smeo. Mašina se automatski zaustavlja, ali mu je uhvatila ruku i nažalost, on je ostao bez šake. Svakodnevno sam u bolnici, jer mi je žao što je tako mlad čovek ostao bez šake. Firma će preduzeti sve što može da bismo pomogli njemu i njegovoj porodici. To je naša moralna obaveza - navodi Simić za naš list.

Inače, ova firma koja se bavi reciklažom folije i tetrapak ambalaže, postoji od 1993. godine, i ovo je prva veća nesreća. Do sada je bilo samo lakših povreda.

Vulić je otac dvoje maloletne dece.

NOVO RADNO MESTO

Vlasnik i direktor "Brzan plasta" Dejan Simić dodaje da je Vulić, kao i svi ostali radnici, bio u radnom odnosu i da će mu sada pronaći radno mesto na kom će moći da radi. Direktor Simić još kaže da će nesrećnom čoveku pomoći i da nabavi protezu.

Izvor: Večernje novosti

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu