Tender za ozakonjenje sportskog kompleksa "Šumadija" raspisala Gradska uprava Kragujevca
27
Ned, Okt

Vesti

Gradska uprava za razvoj i investicije Kragujevca raspisala je tender za izradu dokumentacije neophodne za ozakonjenje sportskog kompleksa fudbalskog kluba "Šumadija". Rok za prijavu na tender je 30. septembar.

Prema tehničkoj specifikaciji, sportski kompleks "Šumadija" zauzima ukupnu površinu od 22,620 kvadratnih metara i upisan je u listu nepokretnosti pod brojem 9. Kompleks obuhvata glavni i pomoćni stadion, teren za mali fudbal, balon salu, kao i pomoćni objekat koji služi kao svlačionica i tribine.

Predmet ozakonjenja su tri ključna objekta unutar kompleksa koji trenutno nemaju odobrenje za izgradnju. To su glavni stadion, površine oko 380 kvadratnih metara, pomoćni objekat – svlačionica, površine 210 kvadratnih metara, i tribina, koja se proteže dužinom od oko 280 metara.

Tokom evidentiranja objekata koji nisu upisani u katastar nepokretnosti, ustanovljeno je da su na parceli broj 10819/4 u okviru katastarske opštine Kragujevac, četiri objekta bez ID broja – fudbalski teren i tribine. Svi objekti su vidljivi na satelitskom snimku iz 2015. godine, što je ključan uslov za pokretanje postupka ozakonjenja.

Važno je napomenuti da ozakonjenje nije isto što i legalizacija. Kod ozakonjenja, samim rešenjem se stiče pravo na upis u katastar nepokretnosti, bez potrebe za dodatnim izdavanjem građevinske ili upotrebne dozvole, što pojednostavljuje čitav proces.

Ovaj korak predstavlja važan napredak ka regulisanju statusa sportskih objekata u Kragujevcu, obezbeđujući stabilnu pravnu osnovu za dalji razvoj sportskog kompleksa "Šumadija".

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu