Poseta ambasadora Indonezije Kragujevcu: Razgovori o unapređenju ekonomske saradnje
27
Ned, Okt

Vesti

Ambasador Indonezije u Srbiji, Mohamad Čandra Viđa Juda, boravio je danas u Kragujevcu, gde je posetio Regionalnu privrednu komoru Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga. U okviru ove posete održan je sastanak sa lokalnim privrednicima, a fokus razgovora bio je na jačanju poslovnih veza između Srbije i Indonezije.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i direktor komore Predrag Lučić, razgovaralo se o mogućnostima intenziviranja trgovinske razmene, s akcentom na predstojeće poslovne događaje u Indoneziji. Dva ključna događaja najavljena su za oktobar – **Poslovni forum Indonezije i Evrope** i **39. Međunarodni sajam trgovine**, koji će okupiti brojne kompanije iz različitih sektora. Ovi događaji pružaju priliku za direktne poslovne kontakte, razmenu iskustava i promociju proizvoda i usluga. Organizatori sajma ponudiće učesnicima priliku za B2B sastanke, a Ambasada Indonezije u Beogradu obezbediće smeštaj i lokalni transport za one koji se blagovremeno prijave.

U svom obraćanju, ambasador Juda istakao je značaj unapređenja ekonomskih odnosa između dve zemlje i pozvao srpske kompanije da iskoriste prilike koje Indonezija nudi. Prema podacima Regionalne privredne komore, već oko 40 kompanija iz Šumadijskog i Pomoravskog okruga ima razvijenu trgovinsku razmenu sa Indonezijom, pri čemu se najviše izvozi medicinska oprema, dok se uvoze sirovine poput kaučuka, palminog ulja i tekstilnog konca.

Poseta ambasadora označila je početak novih razgovora o proširenju saradnje u različitim industrijskim granama, a lokalni privrednici izrazili su interes za buduće projekte koji bi mogli doprineti rastu trgovine i ulaganja između Srbije i Indonezije.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu