Izgradnja Turističkog kulturno-sportskog centra na jezeru Bubanj: Prva faza obuhvata binu i amfiteatar
27
Ned, Okt

Vesti

Gradska turistička organizacija Kragujevca objavila je tender za izgradnju prve faze Turističkog kulturno-sportskog rekreativnog centra na jezeru Bubanj. Ovaj ambiciozni projekat predviđa formiranje moderne infrastrukturne celine, koja će značajno doprineti razvoju turističke i sportske ponude grada.

U okviru prve faze, planirana je izgradnja bine sa nadstrešnicom, koja će služiti kao centralno mesto za kulturne događaje poput koncerata, predstava i prezentacija. Oko bine će biti postavljene tribine u obliku amfiteatra, sa kapacitetom od 450 mesta, namenjene posetiocima kulturnih manifestacija.

Prostorni plan parka oko jezera Bubanj osmišljen je kroz povezane funkcionalne celine. Jedna od ključnih zona biće sportska, locirana u blizini hale "Jezero". U ovoj zoni planirani su tereni za mali fudbal, rukomet, tenis i košarku, uz izgradnju tribina koje mogu da prime do 1.000 gledalaca. Tereni i tribine biće izvedeni u nekoliko faza, a pristup će biti rešen mrežom pešačkih staza i stepeništa koja će povezivati ceo prostor.

Amfiteatar, koji će biti središnji deo ovog kompleksa, obuhvata tribine i binu sa montažno-demontažnom čeličnom nadstrešnicom, što omogućava fleksibilnost korišćenja prostora tokom različitih vremenskih uslova. Zeleni prostori oko amfiteatra biće uređeni kao deo celokupnog ambijenta.

projekat tribina na jezeru bubanj

U narednim fazama izgradnje, fokus će biti na uređenju sportskih terena, kao i na proširenju tribina sa dodatnih 1.000 mesta, čime će ovaj centar postati ključna lokacija za sportske i kulturne aktivnosti u Kragujevcu.

Ukupna vrednost tendera iznosi 47,3 miliona dinara bez PDV-a, a rok za dostavljanje ponuda je 18. novembar. Očekuje se da će realizacija ovog projekta značajno unaprediti turističku i sportsku ponudu Kragujevca, privlačeći kako lokalno stanovništvo, tako i posetioce iz drugih krajeva Srbije.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu