SNS Kragujevac: Napadi na porodicu su odraz političke nemoći
27
Ned, Okt

Politika

Saopštenje Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Kragujevcu prenosimo u celosti

Politička nemoć, nepoverenje naroda i neznanje dela opozicije, ogledaju se u sve češćim i učestalijim napadima na predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, članove njegove porodice, a sada su kulminirali napadima na njegovu majku.

Majke su u srpskoj tradiciji oduvek bile poseban simbol ljubavi, poštovanja, dobronamernosti i snage. „Udarajući“ na majku, nemoćni žele da umanje snagu predsednika i poremete njegovu istrajnu borbu za napredak Srbije. Hrabrost i stabilnost predsednika države su važni ne samo za njega, već i za naš narod.

Majka je stub porodice, porodica je stub društva. Znajući to, oni koji se ne mire sa izborom naroda, udaraju na osnovne vrednosti svakog društva i pokazuju da nemaju ljudskosti u političkom diskursu. Sa ovakvim napadima, namera je svima jasna! Sledeći borbu Srpske napredne stranke za izgradnju sigurnijeg i tolerantnijeg društva u kome nasilju nema mesta, Gradski odbor SNS Kragujevac na čelu sa poverenikom Nikolom Dašićem oštro osuđuje ove brutalne i nehumane postupke, a predsedniku Vučiću izražava podršku, saosećanje i solidarnost. Uvereni smo da će nadležne institucije intervenisati i procesuirati sve koji su direktno ili indirektno umešani u ovaj događaj.

Svaki napad na porodicu je napad na sve nas. Naše porodice su tu da nas podrže i inspirišu, i niko ne bi smeo biti meta, bez obzira na političke razlike. Zalažući se za mir, toleranciju i pravo svakog pojedinca da živi dostojanstveno i bude poštovan bez obzira na političko opredeljenje, želimo da se ovakav akt nasilja nikada više ne ponavlja i da ova situacija bude podstrek za jačanje zajedništva i borbe za dijalog i razumevanje.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu