Završena istorijska saga herojskog Radničkog: Kragujevčani ostavili srce na terenu
27
Ned, Okt

Sport

Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca ostvarili su istorijski podvig u svom debitantskom nastupu na evropskoj sceni. Iako su u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Konferencija poraženi od Mornara iz Bara rezultatom 2:1 u regularnom vremenu i 3:2 nakon dramatične penal serije, Radnički je ostavio neizbrisiv trag u srcima svojih navijača i ljubitelja fudbala širom Srbije.

Kragujevčani su pokazali hrabrost, borbenost i neverovatnu želju za uspehom tokom čitavog meča. Na terenu su se borili kao lavovi, sa ciljem da svojim prvim nastupom na evropskoj sceni učine ponosnim grad Kragujevac i sve koji prate njihov put.

Nažalost, golovi Odonga za Mornar i penalska lutrija odlučili su o ishodu, ali to nije umanjilo veličinu i značaj ovog podviga. Penal serija je bila vrhunac uzbuđenja. Evandro je prvi pogodio za Mornar, dok je Đurišić odmah izjednačio za Radnički. U nastavku, Simović je pogodio stativu, ali je Kiši preciznim šutem vratio prednost Mornaru. Aleksić je izjednačio na 2:2, pokazujući pravu mentalnu snagu tima. Kaliđerović je doneo prednost Mornaru, ali je Vidosavljević još jednom izjednačio rezultat. Na kraju, Mitrović je postigao odlučujući penal, čime je Radnički završio svoju evropsku avanturu.

Ovaj meč nije samo obična fudbalska utakmica, već priča o hrabrosti, upornosti i želji da se ostvari nešto veliko. Radnički iz Kragujevca je pokazao da ima tim koji može da se nosi sa najboljima, ne samo u Srbiji već i u Evropi. Ovaj istorijski plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Konferencija će zauvek ostati upisan u anale kluba i srca navijača.

Iako su eliminisani, fudbaleri Radničkog su ponosno napustili teren, uzdignute glave, jer su svojim trudom i zalaganjem zaslužili poštovanje i divljenje. Radnički je postavio temelje za buduće uspehe na evropskoj sceni i pokazao da je tim koji se nikada ne predaje. Njihov put se ovde ne završava, već tek počinje, sa svetlom budućnošću koja ih čeka.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu