Počeo 9. Memorijalni turnir „Nenad Nena Manojlović“ u Kragujevcu
27
Ned, Okt

Sport

U Kragujevcu je danas svečano otvoren 9. Međunarodni memorijalni turnir „Nenad Nena Manojlović“, koji se održava u čast čuvenog srpskog trenera, vaterpoliste i selektora reprezentacija Jugoslavije i Srbije i Crne Gore, preminulog 2014. godine. Turnir će trajati od 27. do 31. jula i okuplja šest ekipa iz Srbije, Italije, Slovačke i Turske.

Na ovom prestižnom turniru za dečake do 14 godina učestvuju domaći tim Radnički, reprezentacija Srbije, Galatasaraj iz Turske, Šamorin iz Slovačke, kao i italijanski klubovi Lacio i Trst. Organizator, Vaterpolo klub Radnički, ponosan je na veći broj učesnika i sve veću popularnost turnira.

Takmičenje započinje grupnom fazom, gde će se svi timovi međusobno sastati, dok će se poslednjeg dana održati mečevi za plasman. Memorijal „Nenad Nena Manojlović“ se od 2015. godine održava svake godine, a na prethodna dva turnira kadetska reprezentacija Srbije odnela je pobedu.

Nenad Nena Manojlović, koji je preminuo 24. novembra 2014. godine na putu ka Sofiji, bio je izuzetno posvećen radu sa mlađim generacijama i dao je veliki doprinos razvoju Vaterpolo kluba Radnički u Kragujevcu. Njegova posvećenost i strast za sportom i dalje inspirišu mlade sportiste koji učestvuju na ovom turniru.

Ovaj memorijalni turnir ne samo da služi kao sećanje na velikog sportistu i trenera, već i kao prilika za mlade vaterpoliste da se takmiče, stiču iskustvo i razvijaju sportski duh. Turnir „Nenad Nena Manojlović“ postao je važan događaj u kalendaru vaterpolo zajednice, promovirajući sport i sećanje na Nenada Manojlovića.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu