Veliko nevreme zahvatilo Kragujevac: Grad i obilne kiše izazvale probleme u saobraćaju [VIDEO]
27
Ned, Okt

Vesti

Kragujevac je danas pogodilo veliko nevreme koje je donelo obilne kiše, a u nekim delovima grada padao je i grad. Najviše problema izazvano je u naseljima Pivara, Veliki Park i Stanovo, gde je saobraćaj bio otežan zbog velike količine vode koju kanalizaciona mreža nije mogla da prihvati.

 Obilne padavine koje su počele u ranim popodnevnim satima brzo su preplavile ulice Kragujevca. U nekim delovima grada padanje grada dodatno je pogoršalo situaciju, stvarajući velike probleme vozačima i pešacima.

 

Najkritičnije tačke bile su u naseljima Pivara, Veliki Park i Stanovo, gde je saobraćaj bio znatno otežan. Kanalizaciona mreža nije mogla da primi toliku količinu vode, što je dovelo do poplava na ulicama. Vozači su se borili sa velikim barama i preusmeravanjem saobraćaja, dok su pešaci tražili sigurne prolaze kroz potopljene delove.

Protivgradna zaštita sa Bešnjaje je brzo reagovala, ispalivši veći broj raketa kako bi se smanjila šteta od grada. Ova intervencija je bila neophodna kako bi se zaštitile poljoprivredne površine i imovina građana od daljih oštećenja.

Načelnik Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu, Zoran Kočović, izjavio je da se situacija pomno prati i da za sada nema ugroženih domaćinstava. „Pratimo razvoj situacije na terenu i u stalnom smo kontaktu sa svim nadležnim službama. Za sada nemamo informacija o ugroženim domaćinstvima, ali apelujemo na građane da budu oprezni i da prate uputstva nadležnih službi,“ rekao je Kočović.

Nadležni su uputili apel građanima da budu oprezni, posebno u vožnji, i da izbegavaju poplavljene delove grada. Takođe, preporučuje se da se ne izlazi iz kuća bez preke potrebe dok se situacija ne stabilizuje.

Očekuje se da će vremenski uslovi u narednim satima omogućiti povlačenje vode i normalizaciju saobraćaja. Do tada, sve službe su na terenu i rade na sanaciji posledica nevremena.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu