Sramna opstrukcija opozicije: Lokalna opoziciona klika želi da paralizuje napredak Kragujevca
27
Ned, Okt

Vesti

Lokalni parlament Kragujevca svedočio je danas sramnoj opstrukciji opozicije, koja, želeći da zaustavi napredak grada, ignorisala je ponuđene kompromise i odbila da se bavi ključnim pitanjima za zajednicu.

Iako je danas opoziciji ponuđeno da jedna od tačaka sledeće skupštinske sednice bude rasprava o Zastavinom servisu, oni su nastavili sa opstrukcijom. Umesto toga, rasprava od pet sati na ovom zasedanju, usvojena je samo 6. tačka dnevnog reda, koja se bavila programima iz oblasti javnog zdravlja.

Petočasovna rasprava obeležena je povremenim ćutanjem opozicionih odbornika za govornicom, ali i žustrim diskusijama koje su ponekad prelazile u oštru polemiku, čak i do granica izricanja opomena.

Već neko vreme u Kragujevcu vidimo ono što smo poslednjih godina viđali na republičkom nivou, a to je fabrikovanje afera tamo gde afere ne postoje, fabrikovanje nepoštovanja Poslovnika tamo gde upravo oni koji za to optužuju ne poštuju Poslovnik, izjavio je gradonačelnik Nikola Dašić povodom dešavanja u gradskom parlamentu.

 

On kaže da je skupštinska većina, na čelu sa predsednikom Skupštine grada, želela da pruži krajnju šansu razgovoru i da je opozicija tražila da se razgovara o lokaciji kod Zastavinog servisa.

Dašić je naglasio da ne postoji problem sa kvorumom kako to tvrdi opozicija i dodao da će skupštinska većina obezbediti uslove da se sve odluke bitne za funkcionisanje grada Kragujevca usvoje na vreme i da će, ako bude trebalo, ova skupština trajati dva-tri ili koliko je potrebno dana.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu