Intenzivni radovi na održavanju komunalne infrastrukture širom grada Kragujevca
27
Ned, Okt

Vesti

Današnji dan donosi obimne aktivnosti na održavanju komunalne infrastrukture širom grada Kragujevca, dok ekipe Javnog komunalnog preduzeća Šumadija Kragujevac marljivo rade u skladu sa Programom održavanja komunalne infrastrukture. Ovaj intenzivan rad ima za cilj poboljšanje kvaliteta života građana i unapređenje komunalnih uslova u različitim delovima grada.

U sklopu današnjih aktivnosti, ekipe su angažovane na nizu različitih poslova, uključujući:

  • Asfaltiranje udarnih rupa na nekoliko važnih lokacija, uključujući ulice Petra Drapšina, Zadrugarsku, Daničićevu, Obilićevu i Laze Marinkovića. Ova akcija ima za cilj poboljšanje stanja putnih površina i obezbeđivanje sigurnijeg i udobnijeg saobraćaja za sve učesnike u saobraćaju.

  • Priprema za asfaltiranje dela Ulice Dragoljuba Milovanovića Bene i Korabske ulice, kao i nasipanje kamenim materijalom i valjanje ulica Mijuška Jovanovića i Generala Varjačića, što će doprineti boljoj povezanosti ovih delova grada.

  • Vraćanje raskopanih površina na trotoaru u pređašnje stanje behatonom u Ulici Kralja Milana IV, kao i popravka oštećene opreme puta prema projektu prolaska državnih puteva kroz naseljeno mesto - barijernih stubića u Gornjomilanovačkoj ulici.

  • Aktivnosti čišćenja i održavanja javnih površina, uključujući ručno čišćenje i pročišćavanje pešačkih staza, trotoara i platoa, kao i košenje vegetacije pored lokalnih puteva i uređenih zelenih površina na teritoriji različitih mesnih zajednica.

  • Takođe, planirana je i zamena svetiljki javnog osvetljenja koje nisu u funkciji, kao i otklanjanje kvarova na mreži javnog osvetljenja na teritoriji Grada, što će doprineti bezbednosti i boljoj osvetljenosti javnih prostora.

Ove aktivnosti svedoče o predanosti lokalnih vlasti i Javnog komunalnog preduzeća Šumadija Kragujevac u održavanju i unapređenju komunalne infrastrukture, čime se obezbeđuje bolji kvalitet života za sve građane grada Kragujevca. Građani su pozvani da budu strpljivi i razumejući tokom izvođenja radova, uz uverenje da će se njihov trud isplatiti kroz bolje komunalne uslove i sigurniju infrastrukturu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu