JKP Šumadija bila vredna na održavanju našeg grada
27
Ned, Okt

Vesti

Ekipe Javnog komunalnog preduzeća Šumadija Kragujevac bile su aktivne širom grada, sprovodeći program održavanja komunalne infrastrukture.

 

Na radovima asfaltiranja ekipe su se fokusirale na pripremljene površine u ulicama Alekse Dundića i Milana Ilića Čiče na području Mesne zajednice Erdoglija. Takođe je u toku priprema za asfaltiranje Ulice Milenka Vukadinovića (MZ Stanovo) i dela Ulice Dragoljuba Milovanovića Bene od Bulevara kraljice Marije do ulice Durmitorske (MZ Erdoglija).

Na drugim lokacijama, izvršeno je nasipanje kamenim materijalom i ravnanje ulica Živke Žiropađe (MZ Bagremar) i Milutina Milojevića (MZ Grošnica).

U okviru uređenja grada, postavljene su table sa nazivom ulica na području Gornje Sabante i Velike Pčelice. Ekipe su se takođe bavile obeležavanjem horizontalne signalizacije, poput pešačkih prelaza i oznaka na kolovozu, u ulicama Milovana Gušića i Slobode (MZ 1.maj).

Paralelno sa radovima na putnim površinama, održavanje grada podrazumevalo je i čišćenje. Vršeno je ručno čišćenje i pročišćavanje pešačkih staza, trotoara i platoa, kao i sakupljanje papira sa javnih zelenih površina. Dodatno je obavljeno mašinsko čišćenje kolovoza.

Program održavanja javne higijene podrazumevao je i dnevno pranje ulica Gružanske (MZ Palilule) i Daničićeve (MZ Erdoglija).

U MZ 1.maj ekipe su se bavile grabljanjem lišća sa zelenih površina, čišćenjem lišća iz žive ograde i šiblja, kao i njegovim sakupljanjem, utovarom i odvozom.

Na području MZ Pivara obavljeno je orezivanje drvoreda u Kosovskoj ulici.

U Velikom parku (MZ Vašarište) izvršeno je košenje uređenih zelenih površina.

Završni radovi ovog petaka odnosili su se na zamenu neispravnih svetiljki javnog osvetljenja na području MZ Velike Pčelice, kao i otklanjanje kvarova na mreži javnog osvetljenja širom grada.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu