Volonteri "Zoo planeta" stižu u Kragujevac: Priključite se akciji za spasavanje životinja
27
Ned, Okt

Vesti

Nakon što su obišli 11 gradova širom Srbije, volonteri Udruženja za zaštitu životinja "Zoo planet" danas stižu i u Kragujevac. Akcija će se održati u ulici Lole Ribara od 17 časova, gde će građani imati priliku da podrže ovu humanitarnu inicijativu.

"Zoo planet" organizuje ovu akciju u okviru proslave svog 15. rođendana, sa ciljem prikupljanja sredstava za kupovinu 15.000 bala sena za životinje koje su spašene i koje trenutno borave u njihovom „Zoo kutku“ u Kamenici. Tokom 15 dana, volonteri će obići 15 gradova Srbije, a Kragujevac je jedno od ključnih mesta na ovoj putanji.

U Kragujevcu, kao i u ostalim gradovima, volonteri će razgovarati sa građanima o važnosti zaštite životinja i izgradnje Regionalnog prihvatilišta za povređene divlje životinje. Za donaciju od 200 dinara, građani će dobiti magnet sa likom jedne od preko 200 spašenih životinja koje trenutno žive u prihvatilištu. Svaka donacija, odnosno svaki magnet, direktno doprinosi kupovini jedne bale sena, koja predstavlja jedan obrok za jednu spašenu životinju.

Akcija je započela u Nišu 18. avgusta i završava se 1. septembra u Novom Sadu, a do sada je naišla na veliki odziv građana u svim posetama gradovima. Udruženje "Zoo planet" poziva sve ljubitelje životinja da se pridruže akciji i daju svoj doprinos očuvanju i brizi o životinjama koje su prošle kroz teške trenutke, ali su sada našle utočište u njihovom prihvatilištu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu