Vožnja kočijama i jahanje konja na Kragujevačkom hipodromu: Nesvakidašnja aktivnost za osobe sa invaliditetom
27
Ned, Okt

Vesti

Na inicijativu Srpskog konjičkog udruženja „Pastuv“ iz Kragujevca, a u saradnji sa Udruženjem za pomoć osobama sa autizmom iz Kragujevca, u petak 16. avgusta 2024. godine organizovan je poseban događaj na Kragujevačkom hipodromu. Ovaj nesvakidašnji događaj okupio je osobe sa invaliditetom, uključujući one sa autizmom, Daunovim sindromom, oštećenim sluhom i oštećenim vidom, pružajući im jedinstvenu priliku za vožnju kočijama i jahanje konja.

U večernjim satima, kada je vrelo letnje sunce počelo da zalazi, učesnici su se okupili na hipodromu, gde su ih dočekali konji i kočije spremni za avanturu. Za mnoge od njih, ovo je bio prvi susret sa konjima, ali zahvaljujući pažljivoj organizaciji i podršci instruktora, svi su se brzo opustili i uživali u vožnji i jahanju.

Ovaj događaj je bio više od puke rekreacije; bio je to trenutak u kojem su se osobe sa invaliditetom osećale slobodno, osnaženo i povezano sa prirodom. Organizatori su se potrudili da obezbede sigurno i prijatno okruženje, a nakon vožnje i jahanja, svi učesnici su se okupili na zajedničkom posluženju, gde su imali priliku da razmene utiske i nastave druženje.

Predstavnici Srpskog konjičkog udruženja „Pastuv“ izrazili su nadu da će ovakvi susreti postati redovna praksa. "U ovim vrelim letnjim danima, ovakve aktivnosti su se pokazale kao odličan način da se naši sugrađani sa invaliditetom opuste i uživaju na svežem vazduhu", istakli su organizatori.

Ovaj događaj predstavlja primer kako mala zajednica može napraviti veliku razliku, pružajući podršku i radost onima kojima je to najpotrebnije. Svi prisutni su se složili da bi ovakvih susreta trebalo biti više, jer su oni izuzetno značajni kako za osobe sa invaliditetom, tako i za celu zajednicu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu