KAKO JE PROPAO ROKENROL: Preletačević Pavlović "troskokom" kod Đilasa
27
Ned, Okt

Vesti
Gradski odbor Stranke slobode i pravde predstavio je medijima predsednika stranačkog odbora za sport Marka Pavlovića.

 

Marko Pavlović dugogodišnji direktor SC Park (Sportski Centar „Park“ rukovodi kompleksom bazena na otvorenom, zatvorenim bazenom, jezerom u Šumaricama) a koji je postavljen na to mesto maja 2015. godine i na toj poziciji ostao do formalnog gašenja tog preduzeća 2018. godine i odlaska istog pod stečaj. 

Za njegovo ime se vezuje neadekvatno rukovođenje Sportskim centrom Park ali i "slučajnog" krivca što je Sportski savez Kragujevca kažnjen 2019 godine sa zabranom finansiranja od strane Grada Kragujevca na dve godine, zbog nenamenskog trošenja budžetskih sredstava, jer je Marko Pavlović tražio isplatu nagrada za sebe kao skakača u vodu u Kragujevcu a čiji je on organizator bio ali i za  njegove pulene. Nagradu je dobio u kešu 20 000 dinara plus 9 000 dinara za skokove u vodu. Zbog tog novca i ne plaćanja poreza za isti, Sportski savez je kažnjen. Protiv sportskog saveza u Kragujevcu je zbog toga vođen prekršajni postupak i doneta je pravosnažna presuda u istoj stvari.

 

Marko i Vucic.jpg

 

Kako iKragujevac saznaje Marko Pavlović je izgubio naklonost Grada i vladajuće Srpske napredne stranke jer je odbijao da se pojavljuje na poslu u Sportskom privrednom društvu "Radnički" u kojem je zaposlen. Da je cela stvar otišla predaleko, desilo se kada je isti "uhvaćen" u Albaniji pa u Austriji a da je "sredio" da se na radnoj listi u svom matičnom preduzeću vodi kao radnik koji redovno dolazi na posao. Takav falsifikat nije mogao proći nekažnjeno ... On je u ovom slučaju imao samo jedan put, a to je u zagrljaj Marinike Tepić.

Marko i Marinika.jpg

Naš neimenovani izvor iz preduzeća navodi da je to javna tajna i da to svi u tom preduzeću znaju da ne dolazi na posao: 

- Marko je moj kolega već duži niz godina , žao mi je što moram to tako da kažem ali jednostavno on ne dolazi na posao, jer smatra da je dovoljno uradio za ovaj grad i da on ima prava da bude izuzet iz svih radnih aktivnosti našeg preduzeća. Znam da su ga neki pokrivali kada je on odlazio u inostranstvo. Sam on kaže da godišnje pređe 50000 kilometara i da nema vremena da se bakće trivijalnim stvarima kao što je odlazak na posao. Ne plaši ga da je to krivično delo a mi ostali možemo samo da ćutimo i trpimo jer znamo da su njegove sposobnosti preživljavanja ogromne i nećemo da se kačimo sa njim, a i on sam zna da kaže da on zna mnogo ljudi u Beogradu koji će ga zaštiti kad dođe vreme za to.

IZJAVA KOJU JE DAO U LOKALNIM NOVINAMA 2016. godine. - Smatra privilegijom priliku da za godinu dana proputuje po 50.000 kilometara. Za izlaske nema mnogo vremena, ponekad se oni podrazumevaju zbog posla, a, uprkos velikom fizičkom naporu, baterije ipak puni kroz sve adrenalisneke sportove kojima se bavi.

Na konferenciji za štampu a na kojoj je SSP predstavio svog predsednika stranačkog odbora za sport Marka Pavlovića, govoreći o problemima u sportu Pavlović je naglasio da su apsolutno svi sportovi na nižem nivou nego u prethodnim godinama i decenijama.

„Sport u Kragujevcu dubi dno. Održivost imaju samo sportovi sa  višemilionskim budžetima i doslovno se igraju menadžerskih igrica, ne bave se proizvodnjom sportista. Postojeća situacija je takva da je grad izgubio skoro sve sportiste, koji su izašli iz školica sporta. Skoro sva deca prestanu bavljenje sportom između 15-e i 18-e godine. Gotovo da nema seniora u najvažnijim sportovima poput atletike, plivanja, biciklizma, rvanja, gimnastike.

 

SSP-sport-scaled.jpg

 

Da Marko Pavlović zna da iskoristi svaki način da koristi budžetski novac pokazuje i odobravanje godišnjih programa sportskih organizacija i određivanju visine sredstava za realizaciju odobrenih godišnjih programa sportskih organizacija na teritoriji grada kragujevca u 2020. godini za svoj klub ekstremnih sportova u Kragujevcu i to u kovid godini sa 1.200.000,00 dinara a da sam klub nema veću bazu takmičara od njih 7. 

 

finansiranje2020.jpg

Sam Marko Pavlović vodi nekoliko privatnih sportskih udruženja (Klub ekstremnih sportova Kragujevac, Plivački klub Delfin, udeo ima u nekoliko teretana) a odakle koristi mogućnost dobijanja narodnih para ili privilegija kao što je besplatno korišćenje zatvorenih i otvorenih bazena. 

Naš izvor iz Srpske napredne stranke tvrdi da sve ovo može veoma lako da se proveri i poručuje:

- Ovako se završava svaka saga onih kojima je lični interes ispred svega. Danas Marko Pavlović pljuje Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku, ali tek onda kada su mu ti isti uskratili pljačku budžeta i kada ga teraju da ide na posao. Kada su podignute krivične prijave i kada je nateran da radi i ispunjava svoje radne obaveze, on odlazi gde i svi korumpirani i potrošeni funkcioneri i neradnici, naviknuti na život na visokoj nozi, bez rada, na grbači građana Kragujevca i Srbije.

Preletačevićima je nevažno u kojoj su stranci, dok god neko može da zadovolji njihove želje za novcem i privilegijama, jer njima nikad nije dosta.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu