POJAČANA KONTROLA SAOBRAĆAJA U KRAGUJEVCU: PRIPADNICI MUP-A ISKLjUČILI IZ SAOBRAĆAJA 51 VOZAČA ZBOG ALKOHOLA
27
Ned, Okt

Vesti

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, tokom vikenda, sproveli su akciju pojačane kontrole saobraćaja, u okviru koje su iz saobraćaja isključili 51 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola. Ova akcija je deo kontinuiranih napora policije da poveća bezbednost na putevima i smanji broj saobraćajnih nezgoda.

Na području Kragujevca, policija je zadržala tridesetdevetogodišnjeg vozača teretnog vozila „pežo“ koji je imao 1,78 promila alkohola u organizmu. U Aranđelovcu je uhapšen pedesettrogodišnji vozač „renoa“ sa 2,07 promila, tridesetjednogodišnji vozač „suzukija“ sa 1,65 promila i pedesetogodišnji vozač „škode“ sa 1,27 promila alkohola u krvi.

U Rači, saobraćajna policija je isključila iz saobraćaja i zadržala šezdesetosmogodišnjeg vozača „zastave“ sa 1,27 promila alkohola u organizmu. Takođe, uhapšen je i dvadesetdvogodišnji vozač „folksvagena“ koji je bio pod dejstvom amfetamina.

U Kniću je zaustavljen dvadesetosmogodišnji vozač teretnog vozila „fijat“ koji je vozio bez vozačke dozvole. Saobraćajna policija je utvrdila da je ovaj vozač u prethodne dve godine pravosnažno osuđen za teže prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja, zbog čega mu je vozilo privremeno oduzeto.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve učesnike u saobraćaju da strogo poštuju saobraćajne propise. Posebno se naglašava značaj pridržavanja ograničenja brzine kretanja i izbegavanja vožnje pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci. Samo odgovornim ponašanjem moguće je zaštititi sopstvene živote i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Ovakve akcije će se nastaviti i u narednom periodu kako bi se dodatno povećala bezbednost na putevima i smanjio broj saobraćajnih nezgoda.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu