Vučić obišao radove na severnoj zaobilaznici oko Kragujevca: Kragujevac postaje novi grad
27
Ned, Okt

Vesti

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, obišao je danas radove na severnoj zaobilaznici oko Kragujevca, ističući značaj ovog projekta za grad i širu regiju. Tom prilikom, Vučić je izjavio:

"Danas ova trasa izgleda mnogo drugačije, lepše i moćnije. Ovo nam Kragujevac podiže u svakom smislu, a od ogromnog je značaja posebno za severni deo grada. To će biti potpuno novi grad, drugačiji za život. Strašno je važno da povežemo ceo sever Šumadije, a ovim projektom će Kragujevac biti uvezan i sa autoputem Beograd - Niš i sa putem Čačak - Kraljevo."

Predsednik Vučić je posebno istakao značaj povezivanja severnog dela Šumadije sa glavnim saobraćajnicama, što će doprineti bržem i efikasnijem prevozu, kao i boljoj dostupnosti industrijskih i privrednih zona. "Nas tek očekuje veliki posao koji će promeniti lice Srbije", dodao je Vučić.

Uz čestitke radnicima na dosadašnjem trudu, predsednik je naglasio da se od izvođača očekuje ubrzanje svih potrebnih procedura kako bi projekat bio završen u predviđenom roku. "Radnicima želim srećan dalji rad, vi ostavljate istoriju iza sebe. Vi ste pravi neimari", rekao je Vučić.

Projekat severne zaobilaznice Kragujevca predstavlja ključni infrastrukturni poduhvat koji će značajno unaprediti saobraćajnu mrežu u ovom delu Srbije. Realizacija ovog projekta obuhvata izgradnju moderne saobraćajnice koja će omogućiti efikasniji protok saobraćaja i smanjenje gužvi u centru grada.

Lokalni zvaničnici istakli su da će nova zaobilaznica doprineti razvoju privrede i turizma u Kragujevcu, kao i poboljšanju kvaliteta života građana. Očekuje se da će ovaj projekat privući nove investicije i podstaći ekonomski rast celog regiona.

Poseta predsednika Vučića radovima na severnoj zaobilaznici Kragujevca pokazuje posvećenost Vlade Republike Srbije unapređenju infrastrukture i regionalnom razvoju, što je od suštinskog značaja za budućnost i prosperitet zemlje.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu