Rakićev pokušaj štrajka u JKP “Šumadija”: Demanti koji potvrđuje navode pa se zapleo k'o pile u kučine
27
Ned, Okt

Vesti

U proteklih nekoliko dana, lokalni mediji su izvestili o navodima da odbornik u Skupštini grada Kragujevca, Slađan Rakić, pokušava da organizuje štrajk u Javnom komunalnom preduzeću “Šumadija”. Nakon objave ovih informacija, stigao je Rakićev demanti koji je, prema mišljenju mnogih, samo potvrdio sumnje iz originalnih izveštaja.

U svom obraćanju javnosti, Rakić je pokušao da opovrgne tvrdnje o organizaciji štrajka, ali njegovi komentari su umesto toga ukazali na neuspešnu nameru da politikantstvom i jeftinim trikovima pobuni zaposlene u “Šumadiji”. Cilj ovog poteza, kako se čini, bio je da učvrsti njegovu poljuljanu političku poziciju.

Plate radnika u JKP “Šumadija”, kao što su vozači, iznose oko 80 hiljada dinara, što se smatra solidnom sumom i teško može biti razlog za nezadovoljstvo. Kragujevački komunalci nisu ispali naivni i nisu naseli na Rakićeve provokacije, jer su svesni da nije realno očekivati plate u rangu univerzitetskih profesora.

Sada ostaje pitanje da li je Rakić realan u svojim težnjama da “ispegla” neuspešni pokušaj organizovanja štrajka od kojeg sada nevešto pere ruke. Naredni dani će pokazati kako će se situacija razvijati i da li će odbornik uspeti da povrati poverenje svojih kolega i javnosti.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu