Građani Kragujevca prvi put u direktnom razgovoru sa direktorom UKC-a
27
Ned, Okt

Vesti

Građani Kragujevca danas su imali priliku da iznesu svoje sugestije, probleme, primedbe i pohvale na rad Univerzitetskog kliničkog centra direktno direktoru ove ustanove.

Profesor dr Slobodan Milisavljević, direktor UKC Kragujevac, najavio je da će se ovakvi susreti nastaviti svakog utorka, uz napomenu da je jedini uslov zakazivanje sastanka dan ranije. Kako bi komunikacija bila što efikasnija, profesor Milisavljević će, u zavisnosti od potreba građana i oblasti lečenja, uključiti i druge saradnike, lekare specijaliste i predstavnike menadžmenta. Sastanci će biti organizovani svakog utorka, od 8.30 do 10.30 časova u zgradi Direktorijuma UKC Kragujevac.

Građani koji su razgovarali sa rukovodstvom UKC Kragujevac nisu želeli pred kamere, ali su nam u razgovoru rekli da se suočavaju sa teškoćama u ostvarivanju prava na zdravstvenu zaštitu, dugim listama čekanja, potrebom za unapređenjem rada ustanove, kao i pitanjima zapošljavanja. Takođe, pohvalili su i dobru zdravstvenu praksu.

Među građanima koji su se interesovali za mogućnost zaposlenja bili su i članovi udruženja „Posle kiše“, koji su tokom pandemije kovida volontirali u saradnji sa Upravom za vanredne situacije grada Kragujevca. Profesor Milisavljević je izjavio da je uprava UKC-a, u okviru kadrovskog plana i zakonskih okvira, već uputila molbu komisiji Ministarstva zdravlja za prijem novih radnika. Ukoliko komisija odobri, predstavnici ovog udruženja biće zaposleni u UKC Kragujevac.

Svi zainteresovani građani mogu zakazati razgovor sa direktorom Univerzitetskog kliničkog centra svakog ponedeljka, od 7 do 15 sati, na broj telefona 034-50-50-10.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu