Počela dečija nedelja u Kragujevcu, u znaku odrastanja bez nasilja
27
Ned, Okt

Vesti

Dečiju nedelju u Kragujevcu danas su u Pešačkoj zoni, u prisustvu predstavnika lokalne samouprave, vaspitača i roditelja, kolažnim programom otvorili mališani iz predškoslkih ustanova “Nada Naumović“ i “Đurđevdan“. Kroz pokret, muziku i igru predstavili su ono što su zajedno sa svojim vaspitačima pripremali za Dečiju nedelju čiji je ovogodišnji moto “Moje pravo da živim srećno i zdravo - za odrastanje bez nasilja“.

Dečija nedelja će od 1. do 7. oktobra biti obeležena na različitim lokacijama. Mališani će moći da uživaju u nizu adionica, tribina, predavanja, humanitarnih akcija, likovnih i muzičkih aktivnosti za decu i roditelje. Cilj ovih manifestacija je skretanje pažnje na različite vidove nasilje - vršnjačko, nasilje u porodici, digitalno nasilje, u kojoj meri su ona prisutna i šta raditi na prevenciji kako bi naša deca živela srećno i zdravo.

Program za Dečiju nedelju su u partnerstvu sa lokalnom samoupravom grada Kragujevca osmislili predškolske ustanove “Nada Naumović“ i “Đurđevdan“, Crveni krst, Dom zdravlja i Centar za razvoj usluga socijalne zaštite “Kneginja LJubica“.   

KRAGUJEVAC: ''Moje pravo da živim srećno i zdravo - za odrastanje bez nasilja''

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu