Uručeni „zlatni indeksi“ Fakulteta inženjerskih nauka
27
Ned, Okt

Vesti

Povodom 50 godina od upisa na studije mašinstva, pripadnicima osme generacije diplomaca kragujevačkog Fakulteta inženjerskih nauka, uručeni su „zlatni indeksi“ i Spomenica generacije 1967/68.

Pripadnici ovogodišnje „zlatne generacije“ deo su zajednice koju danas čini više od 6500 inženjera, koji su se na ovom fakultetu školovali na različitim nivoima studija tokom proteklih 57 godina.

Kragujevački inženjeri koji su se školovali 60-ih godina odigrali su veoma bitnu ulogu u privrednom, političkom i društvenom životu Kragujevca i Srbije.

Za pripadnike osme generacije naših diplomaca, koji su studije upisali 1967. godine, ova godina je jubilarna – oni slave pola veka od upisa na studije. Pre 50 godina, diplomirala su 72 studenta.

Bile su to godine pionirskih poduhvata i ubrzanog razvoja visokog školstva u Kragujevcu, koje je imalo zadatak da školuje stručnjake za kojima je privreda imala izraženu potrebu.

Kragujevački inženjeri koji su se školovali 60-ih godina odigrali su veoma bitnu ulogu u privrednom, političkom i društvenom životu Kragujevca i Srbije.

Pripadnici ovogodišnje „zlatne generacije“ deo su zajednice koju danas čini preko 6500 inženjera, koji su se na ovom fakultetu školovali na različitim nivoima studija tokom proteklih 57 godina.

Fakultet je, kao i svake godine, štampao i „Spomenicu generacije 1967/68.“, koja sadrži fotografije i podatke o svim pripadnicima osme generacije naših diplomaca.

Na ovom fakultetu kažu da se interesovanje mladih ljudi za studije mašinstva, ali i za druge inženjerske discipline povećava, a diplomci se u poslednjih desetak godina zapošljavaju odmah po završetku, a neki čak i pre formalnog završetka studija.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu