Javni poziv za dodelu finansijskih sredstava u okviru projekta “Unapređenje ekonomskog i društvenog položaja žena u ruralnim područjima Šumadijskog i Kolubarskog okruga“
27
Ned, Okt

Vesti

U okviru programa “Podrška ruralnom i regionalnom razvoju u Republici Srbiji“ objavljen javni poziv za dodelu finansijskih sredstava u okviru projekta “Unapređenje ekonomskog i društvenog položaja žena u ruralnim područjima Šumadijskog i Kolubarskog okruga“.

Pravo da se prijave na konkurs za dodelu bespovratnih sredstava imaju osobe ženskog pola kojima je pretežna delatnost proizvodnja domaće hrane ili/i izrada proizvoda starih zanata. Pored toga neophodno je da ispunjavaju jedan od sledećih uslova: da su vlasnice poljoprivrednog gazdinstva ili da su nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva odnosno vlasnice registrovane preduzetničke radnje, da žive u ruralnim područjima Šumadijskog i Kolubarskog upravnog okruga.

Ukupno raspoloživa finansijska sredstva u okviru projekta iznose 48.000 švajcarskih franaka.

Ukupna bespovratna sredstva koja se dodeljuju po pojedinačnoj prijavi iznose najviše 2.040 švajcarskih franaka, uz obavezno sufinansiranje od strane korisnika sredstava od najmanje 15 posto ukupne vrednosti investicije.

Prilikom odlučivanja, prednost će imati kandidati koji su u prethodnom periodu već pohađali obuku za započinjanje sopstvenog posla u organizaciji Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja ili Nacionalne službe za zapošljavanje. Takođe, prednost prilikom dodele finansijskih sredstava će imati kandidati do 35 godina starosti.

Javni poziv je otvoren 7. marta 2018, a krajnji rok za dostavu prijava je 26. mart 2018. godine do 12 časova.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu