Obuka za pripadnike Civilne zaštite na jezeru u Šumaricama
27
Ned, Okt

Vesti

Specijalizovani tim Vatrogasno – spasilačke brigade Kragujevac sa pripadnicima Civilne zaštite i volonterima Crvenog krsta izveli su vežbu za spasavanje na vodi i pod vodom. Vežbi održanoj na jezeru u Šumaricama prisustvovali su gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, zamenik gradonačelnika Dejan Ružić i načelnik Uprave za vanredne situacije Zoran Kočović.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije i Civilne zaštite rade komplementarno i imaju važnu ulogu u spasavanju ljudskih života i onda kada nema prostora za planiranje i razmišljanje već se u trenutku reaguje. Vežbama podižu timsku uigranost i pokazuju koliko su i momci i devojke obučeni da odgovore najzahtevnijim izazovima i spremni da učine nadljudske napore, kazao je gradonačelnik Dašić ističući da su mnogo puta to i dokazali u akcijama spasavanja u zemlji i van njenih granica. Na naš ponos i sigurnost, kao ljudi velikog srca, spremni su da u svakom trenutku odgovore na pravi način, poručio je on.

Sektor za vanredne situacije ima 390 pripadnika Civilne zaštite raspoređenih u pet specijalizovanih jedinica za područje Šumadijskog okruga. Tokom dvodnevnog treninga za spasavanje na vodi i pod vodom, pripadnici Civilne zaštite imali su zadatak da budu ispomoć profesionalcima, objasnio je Zoran Kočović, načelnik Uprave za vanredne situacije Kragujevac.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu