UKC Kragujevac: Pregledano više od 500 pacijenata tokom vikenda i eleminisana lista čekanja na skener
27
Ned, Okt

Vesti

Tokom proteklog vikenda, Univerzitetski klinički centar Kragujevac obavio je niz važnih medicinskih pregleda, pružajući podršku građanima koji su čekali na dijagnostičke postupke i preventivne zdravstvene preglede.

U okviru akcije smanjenja liste čekanja, obavljeno je ukupno 113 CT pregleda za pacijente kojima je ova dijagnostička procedura bila neophodna za dalji tok lečenja. Pregledi su sprovedeni u ubrzanom tempu, a pacijenti su konačno dobili mogućnost da nastave sa terapijama i tretmanima koji zavise od rezultata ove napredne dijagnostičke metode.

Istovremeno, u nedelju 22. septembra, održani su sedmi po redu preventivni zdravstveni pregledi. Tokom ove akcije, pregledano je ukupno 429 građana. Preventivni hematološki pregledi su obavljeni kod 149 pacijenata, dok su gastroenterolozi pregledali čak 280 osoba. Takođe, ultrazvučna dijagnostika je sprovedena kod 145 pacijenata, omogućavajući ranu detekciju potencijalnih zdravstvenih problema.

Ove akcije predstavljaju nastavak kontinuiranih napora Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac da unapredi zdravlje građana kroz prevenciju i pravovremenu dijagnostiku. Menadžment bolnice ističe važnost ovakvih inicijativa, pozivajući građane da se redovno odazivaju preventivnim pregledima kako bi se potencijalni problemi otkrili na vreme.

Odziv građana je bio veliki, a sledeći krug preventivnih pregleda najavljen je za naredni mesec.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu