JKP Šumadija Kragujevac obeležilo Svetski dan hrane
27
Ned, Okt

Vesti

JKP Šumadija Kragujevac je i ove godine humanitarnom akcijom na pijaci Aerodrom obeležilo Svetski dan hrane.

Tradicionalno, peti put zaredom, akcija je organizovana u saradnji sa zakupcima tezgi i lokala, Institutom za javno zdravlje Kragujevac, Domom zdravlja Kragujevac, Zavodom za stomatologiju, Apotekarskom ustanovom „Benu” i Zavodom za zdravstvenu zaštitu radnika „Zastava“.

Zahvaljujući donaciji koju su obezbedili zakupci tezgi i lokala prikupljena je veća količina prehrambenih namirnica koje su uručene Crvenom krstu Kragujevac za potrebe Narodne kuhinje. Za sve zakupce, posetioce i učesnike današnjeg događaja učenici TUŠ „Toza Dragović“ pripremali su mini krofne, a predstavnici Crvenog krsta Kragujevac slano pecivo. Veliki broj mališana PU „Čili i Vili“ prodefilovalo je tržnicom u kostimima voća i povrća, a nakon toga izveli su prigodan program na temu zdrave hrane.

Pored toga, sugrađani su danas u periodu od 10.00 do 12.00 časova imali priliku da provere količinu šećera u krvi i izmere krvni pritisak. Svetski dan hrane obeležava se svakog 16. oktobra u oko 150 zemalja sa ciljem da se ukaže na značaj pravilne ishrane kao jedne od preventivnih mera za očuvanje i unapređenje zdravlja. Da se skrene pažnja na sve veći broj gladnih u svetu i probudi solidarnost i aktivizam kako pojedinaca tako i društva u celini. Slogan ovogodišnjeg Svetskog dana hrane je – Pravo na hranu za bolji život i bolju budućnost.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu